Voor de echte barbecue fans maakt het niet uit, maar voor mij begint nu zo langzamerhand de tijd om het vuurtje in de tuin eens echt op te stoken. Groenten op de BBQ blijven helaas een beetje schaars. Dus stel ik voor dat je deze op de BBQ gegrilde courgette eens probeert.

Het is een super simpel recept dat ik op voedzaamensnel.nl vond. Snijden, olijfolie en kruiden er op en ja kan al gaan barbecuen. Kortom, veel voorbereiding is het niet. En de gegrilde courgette staat zo op tafel.

Je kan de courgettes natuurlijk ook op de gril of in een pan maken, maar dan mis je wel de lekkere rokerige barbecue smaak!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespuntje Zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Gegrilde courgette van de BBQ maken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je gegrilde courgette:

  1. Snij de courgette in plakken van 1/2 cm dik.

  2. Doe de courgette plakken in een bak. Voeg daar de olijfolie, het paprikapoeder, wat versgemalen zwarte peper en een snufje zout bij.

  3. Schep alles goed door elkaar, tot de courgettes overal goed bedekt zijn met de olijfolie en de kruiden.

  4. Grill de courgette even aan beide kanten op de BBQ.

Gegrilde courgette van de BBQ recept

Meer recepten

Vond je de Gegrilde courgette van de van de BBQ lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met vegetarische bijgerechten van eetman.nl. Bijvoorbeeld de Groentespiesen voor op de barbecue.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen