Home » Recepten » Bijgerechten » Gegrilde courgette van BBQ of Grill

Groenten op de BBQ of de Grill blijven een beetje schaars. Terwijl ze zo lekker kunnen zijn. Maak deze gegrilde courgette maar eens. Een gerecht dat snel gemaakt en toch hartstikke lekker is.

Voor de echte barbecue fans maakt het niet uit, die zetten den barbecue ‘s zomers en ‘s winters aan. Voor mij begint nu zo langzamerhand de tijd om het vuurtje in de tuin eens echt op te stoken. Ga jij ook weer in de tuin koken? Dus stel ik voor dat je deze op de BBQ gegrilde courgette eens probeert.

Het is een super simpel recept. Maak een eenvoudige ‘dressing’ van olijfolie, azijn en kruiden. Courgette snijden en met de dressing mengen. Dan is het al klaar om te gaan gaan barbecuen. Kortom, veel voorbereiding is het niet. Op die manier staat de gegrilde courgette zo op tafel.

Je kan de courgettes natuurlijk ook op een contactgrill of in een grillpan maken. Dan mis je wel de lekkere rokerige barbecue smaak, maar kan je er wel het hele jaar door van genieten.

Ingrediënten

Voor 1 gegrilde courgette:

 • 1 courgette
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel rode wijnazijn
 • 1 teen knoflook
 • peper naar smaak
 • zout naar smaak

Gegrilde courgette van BBQ recept

In deze film zie je hoe makkelijk je courgette op de barbecue kan bereiden. In de paragraaf na de film lees je het hele recept stap voor stap.

Gegrilde courgette van BBQ maken

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je gegrilde courgette:

 1. Plakken courgette snijden

  Snij 1 ongeschilde courgette in ringen van een halve centimeter dik.

 2. Olijfolie, azijn, peper, zout en knoflook mengen

  Doe 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, wat versgemalen zwarte peper en een snufje zout in een schaaltje. Pers 1 teen knoflook uit en voeg die toe. Klop het met een vork goed door elkaar.

 3. Alles mengen

  Doe de courgette plakken in een bak. Giet de het olijfolie, wijnazijn mengsel erbij. Schep alles goed door elkaar, tot de courgettes overal goed bedekt.

 4. Grillen

  Zet de barbecue of de grill aan. Bak de courgette ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

Eet de courgette meteen op, dan is hij nog op zijn best.

Gegrilde courgette van de BBQ mei 2022 800x800
Gegrilde courgette van de BBQ

Meer recepten

Vind je de courgette van de van de BBQ lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met vegetarische bijgerechten van eetman.nl. Bijvoorbeeld de Groentespiesen voor op de barbecue.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen