Home » Recepten » Nagerechten » Aardbeien met slagroom en suiker

Simpel er heerlijk: aardbeien met slagroom en suiker. Je maakt dit makkelijke dessert in no-time. Een ideaal gerechtje dus, want bijna iedereen vindt dit lekker.

Als kind had ik geluk. Regelmatig mocht ik mee uit eten met vrienden van mijn ouders. Vaak waren het goede restaurants, met een uitgebreide dessertkaart. Maar die was voor mij echt niet nodig. Ik wilde gewoon aardbeien met suiker en slagroom.

Nou stond dat natuurlijk bijna nooit op de kaart. Veel te simpel. Geen probleem: als er maar wel iets met aardbeien op stond. Bij het bestellen vroeg ik of ze ook aardbeien met slagroom en suiker konden maken. Eventuele bolletjes ijs erbij waren aan mij niet besteed. Die konden gewoon weggelaten worden. Uiteindelijk had ik dan het lekkerste dessert van iedereen!

Leuk recept voor kinderen

Aardbeien met slagroom maak je natuurlijk ook eenvoudig zelf. Of nog beter: maak het jezelf nog makkelijker en vraag het aan je kinderen. Jij diet de boodschappen en zij doen al het werk. Tenminste als je het opruimen niet meetelt. Dat blijft gek genoeg toch altijd lastig voor kinderen.

Mocht je toch een recept willen. Hier onder staat hoe ik die lekkere en zelfs gezonde aardbeien het liefste maak. Zo kan jij straks ook weer ouderwets genieten!

Ingrediënten

Aardbeien met slagroom voor 4 personen:

 • 500 gram aardbeien
 • 250 milliliter slagroom
 • 3 eetlepels suiker

Aardbeien met slagroom en suiker maken

Zo makkelijk dat je het bijna geen recept meer mag noemen. In deze video zie je hoe snel je aardbeien met slagroom en suiker maakt. Onder de film lees je het nog even stap voor stap na.

Aardbeien met slagroom recept

Benodigde tijd: 10 minuten

Zo maak je aardbeien met slagroom:

 1. Snij de aardbeien

  Was 500 gram aardbeien. Snij grote aardbeien in niet te kleine stukken.

 2. Klop de slagroom

  Klop 250 milliliter slagroom met 1 eetlepel suiker er doorheen. Maak er lekker stevig geklopte slagroom van. Stop wel op tijd, want anders komen er klonten in de slagroom.

 3. Serveer met suiker en slagroom

  Verdeel de aardbeien over vier bakjes. Verdeel 2 eetlepels suiker over de aardbeien heen. Tot slot verdeel je daar de slagroom weer overheen.

En dan zijn de aardbeien alweer klaar. Vorkje er bij en genieten maar!

Aardbeien met slagroom en suiker jun 2022 800x800
Aardbeien met slagroom en suiker

Meer nagerechten

Vind je de aardbeien met suiker en slagroom lekker? Ben je dol op nagerechten? Op deze pagina vind je alle nagerechten van Eetman.nl. Of ben je gewoon gek op aardbeien. Probeer dan eens de Aardbeien milkshake, want dat is ook al zo’n simpele favoriet van mij.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen