5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Aardbeien met slagroom en suiker

Simpel er heerlijk: aardbeien met slagroom en suiker. Je maakt dit makkelijke dessert in no-time. Een ideaal gerechtje dus, want bijna iedereen vindt dit lekker.

Naar het recept

Als kind had ik geluk. Regelmatig mocht ik mee uit eten met vrienden van mijn ouders. Vaak waren het goede restaurants, met een uitgebreide dessertkaart. Maar die was voor mij echt niet nodig. Ik wilde gewoon aardbeien met suiker en slagroom.

Nou stond dat natuurlijk bijna nooit op de kaart. Veel te simpel. Geen probleem: als er maar wel iets met aardbeien op stond. Bij het bestellen vroeg ik of ze ook aardbeien met slagroom en suiker konden maken. Eventuele bolletjes ijs erbij waren aan mij niet besteed. Die konden gewoon weggelaten worden. Uiteindelijk had ik dan het lekkerste dessert van iedereen!

Leuk recept voor kinderen

Aardbeien met slagroom maak je natuurlijk ook eenvoudig zelf. Of nog beter: maak het jezelf nog makkelijker en vraag het aan je kinderen. Jij diet de boodschappen en zij doen al het werk. Tenminste als je het opruimen niet meetelt. Dat blijft gek genoeg toch altijd lastig voor kinderen.

Mocht je toch een recept willen. Hier onder staat hoe ik die lekkere en zelfs gezonde aardbeien het liefste maak. Zo kan jij straks ook weer ouderwets genieten!

Aardbeien met slagroom en suiker

5.0 van 1 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

10

minuten

Simpel en heerlijk: aardbeien met slagroom en suiker. Van kinds af aan is dit één van mijn favoriete nagerechten. Hier houdt iedereen van!

Ingrediënten

 • 500 gram verse rijpe aardbeien

 • 250 milliliter slagroom

 • 3 eetlepels 3 suiker

Recept

 • Snij de aardbeien
  Was de aardbeien. Snij grote aardbeien in niet te kleine stukken.
 • Klop de slagroom
  Klop de slagroom met de suiker er doorheen. Maak er lekker stevig geklopte slagroom van. Stop wel op tijd, want anders komen er klonten in de slagroom.
 • Serveer met suiker en slagroom
  Verdeel de aardbeien over vier bakjes. Verdeel 2 eetlepels suiker over de aardbeien heen. Tot slot verdeel je daar de slagroom weer overheen.
  Nu ben je alweer klaar. Vorkje er bij en genieten maar!

Recept video

Opmerkingen

 • Voor dit recept is het meest belangrijk dat je lekkere rijpe aardbeien gebruikt. Hoe rijper de aardbeien zijn, hoe minder suiker je toe hoeft te voegen.

Meer nagerechten

Vind je de aardbeien met suiker en slagroom lekker? Ben je dol op nagerechten? Op deze pagina vind je alle nagerechten van Eetman.nl. Of ben je gewoon gek op aardbeien. Probeer dan eens de Aardbeien milkshake, want dat is ook al zo’n simpele favoriet van mij.

Aardbeien met slagroom en suiker jun 2022 800x800
Aardbeien met slagroom en suiker

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen