Home » Drinken » Milkshakes » Aardbeien milkshake

Wil je zelf een aardbeien milkshake maken? Met dit makkelijke recept zet je in 5 minuten een heerlijke aardbeien milkshake op tafel.

Eén ding gaat dit recept niet oplossen: mijn tussenstops bij de McDrive op lange auto ritten. Heerlijk om met een lekkere aardbeien milkshake de reistijd te vullen. Maar ben je gewoon thuis, dan is het natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf je eigen milkshakes te maken!

Als je een milkshake wilt maken, dan is het enige dat je nodig hebt een blender en natuurlijk de ingrediënten in de juiste verhoudingen. Wat de juiste verhoudingen zijn, heb ik natuurlijk al voor je uitgezocht. Als je even je best doet ben je in vijf minuten klaar. Ik weet zeker dat je er iedereen blij mee gaat maken.

De aardbeien kan je natuurlijk vers kopen, maar wist je dat in het vriesvak van de supermarkt ook bevroren aardbeien staan. Daarmee heb je ze altijd in huis en wordt je milkshake nog wat extra koud.

P.s. Heb je geen blender, dan gebruik je natuurlijk gewoon een staafmixer.

Ingrediënten

Voor 4 kleine of 2 grote milkshakes:

 • 400 milliliter volle melk
 • 250 milliliter vanille roomijs
 • 150 gram (12) aardbeien (eventueel bevroren)
 • 50 milliliter aardbeien limonadesiroop
 • 1 eetlepel suiker

De aardbeien milkshake maken

In deze film zie je hoe makkelijk je deze milkshake kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Aardbeien milkshake maken

Benodigde tijd: 5 minuten

Zo maak je de milkshake:

 1. Voorbereiding

  Leg 150 gram aardbeien, als je voldoende tijd hebt, een paar uur in de koelkast.

 2. Aardbeien

  Haal de kroontjes van de aardbeien en doe ze dan in de kan van de blender.

 3. Overige ingrediënten

  Schep 250 milliliter vanille-ijs erbij. Daarna kunnen ook 400 milliliter volle melk, 50 milliliter aardbeien limonadesiroop en 1 eetlepel suiker erbij.

 4. Blenden

  Dan zet je de blender één minuut op de hoogste snelheid aan.

Klaar! Je kunt van je milkshake gaan genieten.

Aardbeien milkshake maken jul 2020 800x800
Zelfgemaakte aardbeien milkshake

Nog meer lekkere drankjes

Vind je de aardbeien milkshake lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere shakes om met je blender te maken. Je vindt ze op de milkshake pagina van Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen