Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten

Salade met geitenkaas honing en pijnboompitten recept

Als ik uit eten ga is de kans dat ik een salade bestel bijna nihil. Behalve als er salade met geitenkaas op het menu staat. Meestal zit er dan ook iets van honing en noten bij. Heerlijk! Houd jij er ook zo van?

Met dit recept kan je zo’n lekkere Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten heel makkelijk zelf maken. Voor de kaas had ik deze keer geitenkaas met honing gekocht. Maar ik heb ook wel eens een wat minder zoete kaas gekocht. Dat was ‘Le palet de chevre’ van President. Dat is ook heerlijk, maar dan moet je net wat meer van geitenkaas houden. Mijn kinderen vinden net wat minder lekker.

Neem ook gerust een andere sla dan eikenbladsla, bijvoorbeeld rucola. Of gebruik walnoten in plaats van de pijnboompitten. Kortom: koop vooral wat je zelf lekker vindt. Het luistert allemaal niet zo nauw.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zak 200 gram (eikenblad)sla
  • 4 plakken geitenkaas met honing
  • handje pijnboompitten
  • 8 eetlepels vloeibare honing
  • 6 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • vers gemalen peper

Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten maken

Maak de dressing door 4 eetlepels honing, 6 theelepels mosterd, 4 eetlepels witte wijn azijn, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm en wat vers gemalen peper te mengen.

Schep dan de sla er goed doorheen, zodat de dressing er goed over verdeeld is.

Zet de gril alvast aan, dan hoef je daar zo niet meer op te wachten.

Verwarm een koekenpan zonder boter. Rooster daarin de pijnboompitten goudbruin. Blijf ze tussendoor schudden, zodat ze niet verbranden.

Leg een stukje bakpapier op een bakplaat. Leg daarop de plakken geitenkaas en smeer op elke plak wat honing. Zet ze dan 3 minuten onder de gril.

Verdeel intussen de sla over de borden en strooi de pijnboompitten er overheen.

Zodra de geitenkaas klaar is, leg je een plak op elk bord.

Salade met geitenkaas honing en pijnboompitten recept

Meer recepten

Vond je deze Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten lekker? Zoek je nog meer lekkere salade recepten? Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Leave a comment