Salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas jul 2020 1

In veel restaurants staat het op het menu: Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten. Met dit recept kan je deze lekkere salade makkelijk zelf maken.

Als ik uit eten ga is de kans dat ik een salade bestel niet zo groot. Behalve als er salade met geitenkaas op het menu staat. Vaak zit er dan ook iets van honing en noten bij. Heerlijk! Hou jij er ook zo van?

Met dit recept kan je zo’n lekkere salade met pijnboompitten en honingdressing voortaan ook maken. Voor de kaas koop ik zelf het liefste geitenkaas met honing. Maar het kan ook heel goed met een wat minder zoete kaas. Bijvoorbeeld ‘Le palet de chevre’ van President. Dat is ook heerlijk, maar dan moet je net wat meer van geitenkaas houden. Mijn kinderen vinden dat net wat minder lekker, dus daar hou ik meestal wel rekening mee.

Neem ook gerust een andere soort sla dan eikenbladsla, bijvoorbeeld rucola of gemengde sla. Of gebruik walnoten in plaats van de pijnboompitten. Kortom: koop vooral wat je zelf lekker vindt. Het luistert allemaal niet zo nauw.

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

  • 200 gram gemengde (eikenblad)sla
  • 4 plakken geitenkaas (met honing)
  • 1 handje pijnboompitten (30 gram)
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 3 (roma)tomaten
  • 1 handje rozijnen (30 gram)
  • vers gemalen peper

Salade met geitenkaas recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze salade kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Salade met geitenkaas maken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je de salade met geitenkaas:

  1. Pijnboompitten roosteren

    Verwarm een koekenpan zonder boter. Rooster daarin de pijnboompitten goudbruin. Blijf ze tussendoor schudden, zodat ze niet verbranden.

  2. Grill voorverwarmen

    Zet de gril alvast aan, dan hoef je daar zometeen niet meer op te wachten.

  3. Dressing maken

    Maak de dressing door 2 eetlepels honing, 3 theelepels mosterd, 2 eetlepels witte wijn azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm en wat vers gemalen peper te mengen.

  4. Sla maken

    Doe de gewassen sla in een grote kom. Snij de tomaten in stukken en voeg die toe aan de sla. Doe dan ook de rozijnen erbij. Giet de dressing over de sla. Schep alles dan voorzichtig om, zodat de dressing goed verdeeld is.

  5. Geitenkaas

    Leg vier stukjes bakpapier op een bakplaat. Snij voorzichtig vier plakken geitenkaas af. Leg ze op het bakpapier. Smeer op elke plak een theelepel honing. Zet ze dan 3 minuten onder de gril.

  6. Op de borden leggen

    Verdeel intussen de sla over de borden en strooi de pijnboompitten er overheen. Zodra de geitenkaas klaar is, leg je een plak op elk bord.

Salade met geitenkaas jul 2020 2

Meer recepten

Vind je deze Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten lekker? Zoek je nog meer lekkere salade recepten? Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Leave a comment