Home » Recepten » Salades » Salade met geitenkaas

In veel restaurants staat het op het menu: Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten. Met dit recept kan je deze lekkere salade makkelijk zelf maken.

Als ik uit eten ga is de kans dat ik een salade bestel niet zo groot. Toch is er één uitzondering: als er salade met geitenkaas en honing op het menu staat. Heerlijk vind ik dat. Zeker als de salade goed gevuld is en er lekker veel pitten of noten op liggen. Hou jij daar ook zo van?

Met dit recept kan je zo’n lekkere salade met pijnboompitten en honingdressing voortaan ook maken. Voor de kaas koop ik zelf het liefste geitenkaas met honing. Maar het kan ook heel goed met een wat minder zoete kaas. Bijvoorbeeld ‘Le palet de chevre’ van President. Dat is ook heerlijk, maar dan moet je net wat meer van geitenkaas houden. Mijn kinderen vinden dat net wat minder lekker, dus daar hou ik meestal wel rekening mee.

Neem ook gerust een andere soort sla dan eikenbladsla, bijvoorbeeld rucola of gemengde sla. Of gebruik walnoten in plaats van de pijnboompitten. Kortom: koop vooral wat je zelf lekker vindt. Het luistert allemaal niet zo nauw.

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

 • 200 gram gemengde (eikenblad)sla
 • 4 plakken geitenkaas
 • 1 handje pijnboompitten (30 gram)
 • 4 eetlepels vloeibare honing
 • 3 theelepels mosterd
 • 2 eetlepels witte wijn azijn
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel tijm
 • 3 (roma)tomaten
 • 1 handje rozijnen (30 gram)
 • vers gemalen peper

Salade met geitenkaas recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze salade kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Salade met geitenkaas maken

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je de salade met geitenkaas:

 1. Pijnboompitten roosteren

  Verwarm een koekenpan zonder boter. Rooster daarin 30 gram pijnboompitten goudbruin. Blijf ze tussendoor schudden, zodat ze niet verbranden.

 2. Grill voorverwarmen

  Zet de gril alvast aan, dan hoef je daar zometeen niet meer op te wachten.

 3. Dressing maken

  Maak de dressing door 2 eetlepels honing, 3 theelepels mosterd, 2 eetlepels witte wijn azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijm en wat vers gemalen peper te mengen.

 4. Sla maken

  Doe 200 gram gewassen sla in een grote kom. Snij 3 tomaten in stukken en voeg die toe aan de sla. Doe dan ook 30 gram rozijnen erbij. Giet de dressing over de sla. Schep alles dan voorzichtig om, zodat de dressing goed verdeeld is.

 5. Geitenkaas

  Leg vier stukjes bakpapier op een bakplaat. Snij voorzichtig vier plakken geitenkaas af. Leg ze op het bakpapier. Smeer op elke plak een theelepel honing. Zet ze dan 3 minuten onder de gril.

 6. Op de borden leggen

  Verdeel intussen de sla over de borden en strooi de pijnboompitten er overheen. Zodra de geitenkaas klaar is, leg je een plak op elk bord.

Salade met geitenkaas jul 2020 800x800
Salade met geitenkaas

Meer recepten

Vind je deze Salade met geitenkaas, honing en pijnboompitten lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Kijk dan ook eens op de pagina met alle saladerecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen