Burrito met bonen, paprika en mais

Burrito met bonen paprika en mais recept 1

Alle burritos zijn lekker. Tenminste, dat is mijn mening. Stiekem komt dat omdat ze op pannenkoeken lijken denk ik. Dit burrito met bonen, paprika en mais recept kan ik je in ieder geval aanraden. Het is lekker gekruid en makkelijk om te maken.

Het recept staat al best wel lang op Eetman.nl. Elke keer dat ik het kook pas ik het wel weer een beetje aan. Soms wil ik een mooiere foto, dan weer ontdek ik iets aan de ingrediënten dat net wat lekkerder kan. De laatste keer verminderde ik bijvoorbeeld de hoeveelheid chilipeper in het sausje. Zo is het langzaamaan steeds lekkerder gerecht geworden.

De lijst met ingrediënten lijkt wat lang, maar het meeste zijn kruiden die je waarschijnlijk al in huis hebt, of bijvoorbeeld knoflook, uit en ketchup. Dus laat je daar zeker niet door tegenhouden!

P.s. mocht je jezelf afvragen wat het verschil tussen een tortilla en een burrito is, dan vond ik daar nog een leuke blogpost over op chezbo.nl.

Ingrediënten

Burrito met bonen voor 4 personen:

  • 8 middelgrote bloemtortilla’s (20 centimeter)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook voor de burritos
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • blikje 400 gram rode kidneybonen
  • blikje 200 gram mais
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 60 gram oude kaas
  • 150 gram gemengde sla

Voor het sausje

  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 tenen knoflook voor de saus
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Burrito met bonen, paprika en mais

In deze video zie je hoe je de burritos met bonen en paprika maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Burritos met bonen maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je de burrito met bonen:

  1. Eerst maak je het sausje

    Meng de crème fraîche, de koriander, het chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, de dille, en naar smaak versgemalen peper en zout. Meng er een of twee lepels water doorheen, zodat het wat dunner wordt. Zet dan het sausje even apart in de koelkast.

  2. Paprika, ui en knoflook snijden

    Was de paprika’s, haal de zaadlijsten er uit en snij ze klein. Snij ook de ui klein. Snij ook twee tenen knoflook klein en zet dan de paprika, ui en knoflook samen apart.

  3. Bonen, mais en tomaat

    Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze schoon met water. Doe ze dan in een bak. Laat de mais uitlekken en voeg de mais dan toe aan de bak met kidneybonen. Snij de tomaat klein en voeg die ook toe aan de bak met bonen. Zet ook deze bak even apart.

  4. Rode peper

    Snij de rode pepers in de lengte doormidden. Schrap de zaadlijsten er met een theelepeltje uit. Snij de rode peper daarna klein.

  5. Kaas

    Rasp de oude kaas.

  6. Paprika ui en knoflook bakken

    Zet nu een hapjespan met olijfolie op middelhoog vuur. Bak daarin de ui, knoflook en paprika ongeveer 5 minuten, tot de uien glazig beginnen te worden.

  7. Komijnzaad en rode peper toevoegen

    Voeg dan het komijnzaad en de rode peper toe. Laat ze 1 minuut meebakken.

  8. Bonen, mais en tomaat toevoegen

    Voeg dan de bak met kidneybonen, mais en tomaat toe. Laat ze 5 minuten meebakken.

  9. Laatste ingrediënten toevoegen

    Voeg tegen het einde de gedroogde koriander, het chilipoeder en de tomatenketchup toe. Schep alles goed door elkaar.

  10. Tortilla’s

    Maak de tortilla’s in de magnetron in 2 minuten warm.

Zet de tortilla’s, de geraspte kaas, het sausje, de sla en de vulling op tafel. Dan kan iedereen zijn eigen burritos vullen en oprollen.

Burrito met bonen paprika en mais recept 2

Meer tortilla recepten

Vind je de burritos met bonen, paprika en mais lekker? Dan zoek je vast nog meer gerechten met tortilla’s. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Lees dan bijvoorbeeld de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (5)

Mmmmmm die burrito’s zijn lekker zeg!

Hi Eetman,
Wat leuk dat je me hebt vernoemd! Ik ga dit recept binnenkort eens maken 🙂

Wat een goeie recept!!! Net gemaakt voor vriendinnen ergggg lekker

Leuk om te horen Lana. Bedankt voor het compliment.

Leave a comment