Hou je van kokoskoeken? Met dit kokoskoekjes recept maak je ze heel eenvoudig. Na vijftien minuten staat het deeg al in de oven. Nog eens vijftien minuten later haal je de kokoskoek er alweer uit. Klinkt goed toch?
Je kent geraspte kokos vast wel van bijvoorbeeld die grote ronde Engelse dropjes. Of van Bounty repen en kokosmakronen. Allemaal dingen die ik heel erg lekker vind. Toch gebruik ik kokos niet heel vaak als ingrediënt. Reden te meer dus om af en toe kokoskoeken te maken.
Driemaal is scheepsrecht, tenminste voor dit recept. Zoveel verschillende recepten probeerde ik namelijk uit voordat ik blij was met het resultaat. Maar nu ben ik dan ook echt tevreden. Mooie goudbruine kokoskoekjes. Een beetje krokant vanbuiten, een beetje zacht vanbinnen. En met de lekkere kokossmaak natuurlijk.
Eieren splitsen
Let op bij het scheiden van de eieren. Doe dat voorzichtig en begin gewoon overnieuw als er toch eigeel bij het eiwit komt. Anders gaat het opkloppen zeker niet goed. Ik gebruik het liefste een eierscheider, maar op internet vind je genoeg tips voor hoe dat ook op andere manieren gaat. Verder is het een makkelijk recept met weinig ingrediënten. Iedereen kan dus hiermee deze lekkere koekjes bakken.
Meer recepten
Hou je van bakken en vind je dit kokoskoekjes recept leuk? Dan vind je het vast ook de andere bak-recepten op Eetman leuk. Bijvoorbeeld de apfelstrudel met vanillesaus.