Hou je van kokoskoeken? Met dit kokoskoekjes recept maak je ze heel eenvoudig. Na vijftien minuten staat het deeg al in de oven. Nog eens vijftien minuten later haal je de kokoskoek er alweer uit. Klinkt goed toch?
Je kent geraspte kokos vast wel van bijvoorbeeld die grote ronde Engelse dropjes. Of van Bounty repen en kokosmakronen. Allemaal dingen die ik heel erg lekker vind. Toch gebruik ik kokos niet heel vaak als ingrediënt. Reden te meer dus om af en toe kokoskoeken te maken.
Driemaal is scheepsrecht, tenminste voor dit recept. Zoveel verschillende recepten probeerde ik namelijk uit voordat ik blij was met het resultaat. Maar nu ben ik dan ook echt tevreden. Mooie goudbruine kokoskoekjes. Een beetje krokant vanbuiten, een beetje zacht vanbinnen. En met de lekkere kokossmaak natuurlijk.
Eieren splitsen
Let op bij het scheiden van de eieren. Doe dat voorzichtig en begin gewoon overnieuw als er toch eigeel bij het eiwit komt. Anders gaat het opkloppen zeker niet goed. Ik gebruik het liefste een eierscheider, maar op internet vind je genoeg tips voor hoe dat ook op andere manieren gaat. Verder is het een makkelijk recept met weinig ingrediënten. Iedereen kan dus hiermee deze lekkere koekjes bakken.
Ingrediënten
Ongeveer 12 kokokskoeken
- 2 eieren (middelgroot)
- 70 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker van 8 gram
- 100 gram geraspte kokos
- mespuntje zout
Ook nodig
- citroensap om de mixer vetvrij te maken
- 1 vel bakpapier
Kokoskoekjes recept
In deze video zie je hoe je deze kokoskoeken maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.
Kokoskoekjes maken
Benodigde tijd: 30 minuten.
Zo maak je de kokoskoekjes:
- Mixer vetvrij maken
Maak de mixer en de kom goed vetvrij met een stukje keukenpapier en wat citroensap daarop.
- Voorverwarmen
Verwarm de oven alvast naar 175 graden.
- Eiwitschuim maken
Splits 2 eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Doe de eiwitten, 1 zakje vanillesuiker en een mespuntje zout in de kom. Mix het geheel tot het een stevig schuim is. Als er pieken op blijven staan als je de mixer eruit haalt, dan is het klaar.
- Alles mengen
Meng 70 gram kristalsuiker en 100 gram geraspte kokos. Schep dan het eiwitschuim er voorzichtig door.
- Koekjes maken
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Maak dan met je handen ongeveer 12 bolletjes van ongeveer 4 centimeter. Leg die een klein stukje uit elkaar op de bakplaat. Druk de bolletjes voorzichtig een beetje plat tot ze ongeveer 2,5 centimeter dik zijn.
- Bakken
Zet de balletjes ongeveer 15-17 minuten in de oven. De kokoskoekjes zijn klaar als ze aan de buitenkant goudbruin zijn geworden. Laat de ze dan afkoelen op een rooster.
Eet de koekjes meteen op. Stel dat je ze wil bewaren, doe dat dan in een trommel.

Meer recepten
Hou je van bakken en vind je dit kokoskoekjes recept leuk? Dan vind je het vast ook de andere bak-recepten op Eetman leuk. Bijvoorbeeld de apfelstrudel met vanillesaus, of de lekkere
.