Ben je een wintersport fan, of kom je zomers graag in de Alpen? Dan heb je vast wel eens lekkere warme zelfgemaakte apfelstrudel met vanillesaus gegeten. Ook de afgelopen winter heb ik weer heel wat lekkere stukken apfelstrudel gegeten. Extra leuk dus, dat je zelf thuis ook dit lekkere appelgebak kan maken.
Hieronder staan eigenlijk twee recepten. Eén voor de apfelstrudel en één voor zelfgemaakte vanillesaus. Ik heb deze twee recepten gekozen, omdat ze erg makkelijk te maken zijn, maar ook omdat ze makkelijk verkrijgbare ingrediënten hebben.
Alternatieven voor vanillesaus
In de alpen wordt bij de apfelstrudel vaak vanillesaus geserveerd. Je kan natuurlijk ook slagroom bestellen, maar dan kijken de Oostenrijkers je een beetje teleurgesteld aan. Slagroom is veel minder traditioneel. Niet dat ik me daar iets van aan zou trekken, ik eet gewoon wat ik lekker vind. En als de apfelstrudel nog warm is, dan kan je er ook een bolletje vanille-ijs bij doen. Keuze genoeg dus.
Zilver voor de apfelstrudel
Nog wel een aardig verhaal over dit recept. Op een dag hadden collega’s van mij een wekelijkse appeltaart bakwedstrijd bedacht. Gestoord natuurlijk! Maar een wedstrijd is een wedstrijd en dan moet je wel winnen. Dus daarvoor heb ik deze apfelstrudel ook maar weer gebakken en in de tas mee naar kantoor genomen
De score werd uitgerekend door de uiteindelijke winnaar, en dan weet je het wel: dat gaat geen eerlijke uitslag worden. Wat denk je: ik had de tweede plaats met een 8.6. Eigenlijk dus gewoon prima geslaagd!
Meer recepten
Heb je genoten van je zelfgemaakte apfelstrudel met vanillesaus? Dan heb je vast wel zin om volgende keer weer iets anders te bakken. Kijk dus ook eens bij de andere recepten voor snacks en gebak van eetman.nl.

hai,
Leuke makkelijke site.
Ben benieuwd wat voor een recepten er nog bij komen. Ga zeker af en toe op je site
kijken voor inspiratie!
succes!
Groetjes Winnifred
[…] Apfelstrudel […]