Home » Drinken » Eiwit smoothies met Orangefit

Eiwitsupplementen zijn in de sportwereld al heel lang veel gebruikt. Als kind trainde ik soms meerdere keren per dag voor zwemmen en waterpolo. Elke dag ging al een schepje eiwitpoeder door mijn schaaltje yoghurt om het effect van de training te versterken. Maar ook als niet-sporter kan je baat hebben bij het toevoegen van extra eiwitten aan je maaltijd. Dat laatste is minder bekend. In samenwerking met Orangefit probeerde ik daarom hun Fit Green Protein uit. Ik maakte er twee lekkere eiwit smoothies mee. Hieronder vind je het recept.

Orangefit maakt diverse eiwitsupplementen, waarvan ik Fit Green Protein vanille heb gebruikt. Dat is een heel fijn poeder met een subtiele vanillesmaak. Perfect voor een lekkere eiwitshake. Voordeel is dat dit product volledig plantaardig en lactosevrij is. Daardoor past het ook heel goed binnen een vegetarisch of vegan dieet.

Als je kookt, dan is het belangrijk om genoeg te variëren, zodat je alle noodzakelijke voedingstoffen binnen krijgt. Wanneer je daar wat minder mee bezig bent, veel sport, of al wat ouder bent, dan kan je met eiwitsupplementen of vitaminen dit een extra boost geven. Ik hoor minstens in één van de categorieën (en als je het mijn kinderen vraagt in alle drie 😉). Dat is dus voor mij een mooie reden om een paar lekkere eiwit smoothies te maken.

De eiwit smoothies

De Orangefit producten zijn helemaal vegan. Daarom leek het me een goed idee om dan ook maar meteen alle ingrediënten plantaardig te houden. Daarmee zijn de onderstaande smoothies ook meteen vegan. Ik maakte er twee. Een smoothie met banaan en pindakaas en een smoothie met ananas, aardbei en limoen. Twee totaal verschillende en makkelijk te maken smoothies die je eiwitten een extra boost geven.

Eiwit smoothies met ananas, aardbei en limoen

Voor 2 eiwit smoothies:

  • 1 limoen
  • 1 ananas
  • 8 grote aardbeien
  • 0,5 schep Orangefit Fit Green Protein

Haal het vruchtvlees uit de ananas en snij het in blokjes. Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de aardbei. Doe dan alle ingrediënten in de blender en laat die een minuut of zo draaien, tot al het fruit fijngemalen is en alles goed gemengd is.

drank recepten

Eiwit smoothies met banaan en pindakaas

Voor 2 smoothies:

  • 350 milliliter banaan soya drink
  • 2 kleine of 1 grote rijpe banaan
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 0,5 theelepel vanille aroma
  • 0,5 schep Orangefit Fit Green Protein

Als het kan, dan maak je een dag van te voren plakjes banaan. Vries ze in een zakje in. Zet ook de banaan soya drink in de koelkast. Dan heb je een extra koele smoothie.

Om de smoothie te maken doe je eerst de soya drink en daarna alle overige ingrediënten in de blender. Laat dan de blender draaien tot het fruit fijngemalen is en alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Eiwit smoothie banaan Orangefit

Meer recepten

Vind je deze smoothie recepten lekker en wil je je blender nog wat vaker gebruiken? Kijk dan eens naar de andere lekkere smoothies op eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen