5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Bijgerechten » Knoflooksaus zelf maken

Deze knoflooksaus op basis van slasaus is zo lekker en simpel, mijn moeder had het kunnen verzinnen. Je mag het eigenlijk niet eens een recept noemen, denk aan 5 minuten werk. Heerlijk bijvoorbeeld voor bij de fondue of barbecue .

Naar het recept

Het grootste voordeel van dit recept vind ik dat je hierdoor niet speciaal kant en klare knoflooksaus hoeft te kopen. Meestal hou ik daarvan een halve fles over, die dan in de koelkast oud staat te worden. Slasaus en knoflook heb ik eigenlijk altijd wel staan, dus maak ik mijn knoflooksaus liever zelf even.

Simpel knoflooksaus recept

Ik twijfelde eerst of ik zo een eenvoudig recept wel op mijn blog wilde zetten. De knoflooksaus is letterlijk in vijf simpele stappen klaar. Sommige mensen zullen ook het gebruik van slasaus valsspelen vinden. Maar omdat ik dit echt zo regelmatig even snel maak, wil ik het toch met je delen.

Alles is in dit recept is optioneel, behalve de slasaus en de knoflook. Voor de rest pak je de ingrediënten die je in huis hebt en wat je niet hebt sla je over. De bieslook en peterselie voor deze saus pluk je het liefst vers, maar met kruiden uit een potje is het ook lekker.

Knoflooksaus zelf maken

5.0 van 1 stem
Course: Bijgerechten, Recepten
Totale tijd

5

minuten

Zelf knoflooksaus maken voor bij de fondue of barbecue is lekker en simpel. In 5 minuten ben je al klaar met dit recept op basis van slasaus.

Ingrediënten

 • Voor 100 milliliter knoflooksaus
 • 100 milliliter slasaus

 • 2 teentjes knoflook

 • peterselie (optioneel)

 • bieslook (optioneel)

 • vers gemalen peper (optioneel)

Recept

 • Slasaus
  Doe de slasaus in een schaaltje.
 • Peterselie en bieslook
  Versnipper een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat er bij.
 • Knoflook
  Pers de knoflookteentjes uit en doe die erbij.
 • Peper
  Doe er klein beetje gemalen peper bij.
 • Roeren
  Even roeren, en klaar is je knoflooksaus!

Recept video

Meer recepten

Vind je deze super simpele zelfgemaakte knoflooksaus lekker? Dan vind je de andere recepten op eetman.nl vast ook leuk. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Knoflooksaus zelf maken recept 800x800
Zelfgemaakte knoflooksaus

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen