Deze knoflooksaus op basis van slasaus is zo lekker en simpel, mijn moeder had het kunnen verzinnen. Je mag het eigenlijk niet eens een recept noemen, denk aan 5 minuten werk. Heerlijk bijvoorbeeld voor bij de fondue of barbecue .
Ik twijfelde eerst of ik zo een eenvoudig recept wel op mijn blog wilde zetten. De knoflooksaus is letterlijk in vijf simpele stappen klaar. Sommige mensen zullen het gebruik van slasaus valsspelen vinden. Maar omdat ik dit echt zo regelmatig even snel maak, wil ik het toch met je delen.
Het grootste voordeel vind ik dat je hierdoor niet speciaal kant en klare knoflooksaus hoeft te kopen. Meestal hou ik daarvan een halve fles over, die dan in de koelkast oud staat te worden. Slasaus en knoflook heb ik eigenlijk altijd wel staan, dus maak ik mijn knoflook liever zelf even.
Alles is in dit recept optioneel, behalve de slasaus en de knoflook. Voor de rest pak je de ingrediënten die je in huis hebt en wat je niet hebt sla je over. De bieslook en peterselie voor deze saus pluk je het liefst vers, maar uit een potje is het ook prima.
Ingrediënten
Voor 100 milliliter knoflooksaus:
- 100 milliliter slasaus
- 2 teentjes knoflook
- Peterselie (optioneel)
- Bieslook (optioneel)
- Vers gemalen peper (optioneel)
Knoflooksaus zelf maken
In deze film zie je hoe makkelijk je deze knoflooksaus op basis van slasaus maakt . In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Benodigde tijd: 5 minuten
Zo maak je zelf knoflooksaus:
- Slasaus
Doe 100 milliliter slasaus in een schaaltje.
- Peterselie en bieslook
Versnipper een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat er bij.
- Knoflook
Pers 2 teenjes knoflook uit en doe die er bij.
- Peper
Doe er klein beetje gemalen peper bij.
- Roeren
Even roeren, en klaar is je knoflooksaus!

Meer recepten
Vind je deze super simpele zelfgemaakte knoflooksaus lekker? Dan vind je de andere recepten op eetman.nl vast ook leuk. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.