De zomer is officieel begonnen, de barbecues gaan weer aan. Tijd om wat variatie voor de standaard barbecue gerechten te bedenken. Na een beetje uitproberen kwam ik op deze groentespiesen met paprika, ananas, tomaat en champignon.
De groentespiesen kosten weinig voorbereiding en het resultaat is erg lekker. Hooguit even de tijd nemen om de olijfolie goed in de champignons te laten trekken, anders worden ze erg droog. Let ook op als je houten satéprikkers gebruikt: laat ze een tijdje in water weken, anders verbranden ze op de barbecue.
Ik heb het trouwens niet geprobeerd, maar ik denk dat je de groentespiesen ook prima in de grill kunt bereiden.
Ingrediënten
Groentespiesen voor 6 personen:
- 1 bakje cherry tomaten
- 1 bakje (liefst kleine) champignons
- 1 ananas, of 1 blikje ananasringen
- 1 rode paprika
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- satéprikkers
Groentespiesen voor op de barbecue recept
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je de groentespiesen:
- Meng olijfolie en knoflook
Meng in een bak een flinke scheut olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook.
- Champignons schoonmaken en snijden
Borstel de champignons schoon (niet in water schoonmaken, anders trekt de olijfolie er niet goed in). Snij de champignons als ze wat groot zijn in twee stukken.
- Doe de champignons in de olijfolie
Meng de champignons door de olijfolie. Laat de olijfolie 15 minuten er in trekken.
- Snij ananas en paprika
Snij de ananas in ringen en die ringen daarna in stukken. Snij ook de paprika in stukken.
- Maak de spiesen
Maak de groentespiesen door om en om de verschillende groentes er aan te prikken.
- Grill de spiesen
Bereid de spiesen op de barbecue of in de grill. Als de champignons en de paprika zacht zijn is het klaar.
Serveer met bijvoorbeeld whisky cocktailsaus.

Meer recepten
Vind je de Groentespiesen voor op de barbecue lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met vegetarische bijgerechten van eetman.nl. Bijvoorbeeld de Gegrilde courgette van de BBQ.