Home » Nieuws » Vegetarische hamburgers van De vegetarische slager

Vandaag testen we de MC2 Nobeef burger uit. Oftewel de vegetarische hamburgers van De vegetarische slager. Hier lees je wat we er van vonden.

Eigenlijk denk ik dat je om vegetarisch te eten niet wanhopig naar vleesvervangers moet zoeken. Meestal zoek ik juist naar andere recepten, die lekker zijn zonder vlees. Maar het is wel leuk om te kijken hoe goed ‘the real thing’ benaderd wordt.

Hoe test je een vegetarische hamburger? Je kan hem natuurlijk bakken en dan droog gaan zitten eten. Het zou mooi zijn als vegetarische vleesvervangers ooit zo goed worden, dat je dan geen verschil met echt vlees kan proeven. Helaas is de techniek nog niet zo ver. Daarom geven we de MC2 Nobeef burger van De vegetarische slager een eerlijke kans, door er een cheeseburger mee te maken. Het recept staat hieronder.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

De hamburger test

We barbecuen, dus dat is een goede gelegenheid om broodjes hamburger te maken. Het recept had natuurlijk ook in de pan of op de grill gemaakt kunnen worden, ik denk niet dat het veel uitmaakt. Ik zou wel wat meer boter dan normaal in de pan doen. In tegenstelling tot een vlees hamburger komt er namelijk geen vet uit de hamburger zelf on de pan.

Het resultaat vonden we allemaal erg lekker. Mijn zoon zei ‘dit is echt zo’n Burger King burger’. Hij bedoelt dat als compliment, dus met de smaak zit het wel goed. Conclusie van onze test: met de vegetarische hamburgers van De vegetarische slager kan je een prima broodje hamburger maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 vegetarische hamburgers
  • 4 hamburger broodjes (met sesamzaad)
  • 8 plakjes cheddar kaas in plakjes
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels fritessaus
  • een paar blaadjes sla
  • verse peper

vegetarische hamburgers maken

Meng eerst de fritessaus, de ketchup en wat versgemalen zwarte peper. Snij ook alvast de ui en de tomaat in dunne ringen. Leg de plakken cheddar kaas klaar. Was een paar blaadjes sla.

Doe wat verse zwarte peper op beide kanten van de hamburger en bak ze dan in circa 5 minuten aan beide kanten bruin.

Rooster intussen ook de ui-ringen.

Snij de broodjes doormidden. Leg ze een ongeveer minuut voordat de hamburgers klaar zijn ook op het rooster.

Doe als alles klaar is de sla, de hamburger, 2 plakken cheddar kaas, de plakjes tomaat, de ui-ringen en de saus, op het broodje.

Vegetarische hamburgers van De vegetarische slager test 950x500
Broodje met vegetarische hamburger

Meer hamburger tests

Ben je benieuwd naar andere vegetarische hamburgers? Ik vergeleek de MC2 Nobeef burger van de Vegetarische slager met een aantal andere. Je leest het resultaat in de vegetarische hamburger test.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen