De grote vegetarische hamburger test. Wat is de lekkerste?

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Als hobbykok kan je natuurlijk heel veel redenen bedenken om zoveel mogelijk alles zelf en vers te maken. En dat is waarschijnlijk ook het lekkerste. Maar, daar heb je niet altijd tijd voor. Des te beter dat je tegenwoordig kan kiezen uit een groot aantal vegetarische kant en klaar producten. Maar hoe lekker zijn die eigenlijk? Voor de grote vegetarische hamburger test, heb ik vrij willekeurig vijf verschillende merken hamburgers gekocht.

Nee natuurlijk werd het geen saaie en serieuze test. Je kan hem gewoon zelf ook een keer doen, en dan ben ik benieuwd of je het met onze winnaar eens bent. De jury was mijn eigen gezin. In de keuken maakte ik broodjes hamburger. Voorzien van vrolijke vlaggetjes met alleen een cijfer er op, werden de hamburgers anoniem op tafel gezet.

vegetarische hamburger test

Met de score formulieren erbij werd het een leuke avond. Iedereen was druk aan het proeven, vergelijken en schrijven. Ziet het er uit als een hamburger met vlees? Wat valt je op? De winnaar van de vegetarische hamburger test bepalen we op basis van de vraag of de hamburger lekker smaakt. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Genoeg over de test. Dit was de uitslag:

Winnaar: De Vegetarische slager mc2 Burger – € 2,98

Alle waar is naar zijn geld, de duurste hamburger krijgt ook de hoogste scores voor de smaak. Bijna iedereen vind deze hamburger lekker. Hij lijkt wat meer gekruid dan de andere hamburgers. Ook lijkt het best wel veel op een hamburger van vlees, maar is wat dat betreft de nummer 2.

2e: Garden Gourmet Burger deluxe XL – € 2,79

De een na duurste hamburger eindigt als een na hoogste. Voor wat het uiterlijk betreft was dit de winnaar. Een mooie dikke en een beetje zachte hamburger. Een paar van ons valt het op dat je er groente-stukjes in te zien zijn, wat de hamburger illusie een beetje weg neemt. Voor de smaak krijgt deze hamburger de tweede plaats.

3e: Lidl Vegetarische BBQ Hamburger  – € 1,59

Een derde plaats voor de goedkoopste hamburger. Wat dat betreft dus een hele goede prestatie. Qua smaak valt hij in de middenmoot. Qua uiterlijk een 4e plaats. Hij ziet er wat onnatuurlijk hard en hoekig uit.

4e: Albert Heijn Vega Gegrilde hamburger – € 1,95

Qua uiterlijk kwam deze hamburger heel goed uit de test. Een gedeelde 2e plaats. Lekker dik en zacht en met van die ‘grill strepen’ er op alsof hij van de barbecue komt. De meningen over de smaak waren verdeeld, maar gemiddeld scoorde deze hamburger niet goed genoeg.

5e: Albert Heijn Vers plantaardige burger – € 2,59

Dit was een beetje een vreemde eend in de bijt. Vooraf had ik hoge verwachtingen van deze hamburger die als enige niet voorgegaard was en er heel erg echt uit zag. Eenmaal gebakken bleef hij een beetje roze en scoorde hij qua smaak ook het minste.

Conclusie: alle waar is naar zijn geld in de vegetarische hamburger test. De nummers een en twee zijn ook voor wat de prijs betreft nummer een en twee. Wat dat betreft is de hamburger van Lidl dus ook een winnaar.

Geen zin in kant een klaar?

Heb je wel even de tijd en zin om zelf een vegetarische hamburger te maken? Dan is dit denk ik een lekker recept voor je: portobello hamburgers.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Leave a comment