Home » Nieuws » Vegetarische hamburger test

Geen zin of tijd om zelf een vegetarische hamburger te maken? In deze vegetarische hamburger test vertellen wij je wat wij de lekkerste hamburger vonden.

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Als hobbykok kan ik je natuurlijk heel veel redenen noemen om zoveel mogelijk alles zelf en vers te willen maken. En dat is vaak ook wel het lekkerste. Maar daar heb je natuurlijk niet altijd tijd voor en zelf een goed op vlees lijkende vegetarische burger maken is ook echt moeilijk.

Des te beter is het dat je tegenwoordig kan kiezen uit een groot aantal vegetarische kant en klaar vegetarische hamburgers. Maar hoe lekker zijn die eigenlijk? Voor deze hamburger test, heb ik vrij willekeurig vijf verschillende merken hamburgers gekocht. Gewoon het resultaat van een rondje langs een aantal supermarkten.

Vegetarische hamburger test

Natuurlijk werd het geen saaie en serieuze test. Je kan hem gewoon zelf ook een keer doen. Dan ben ik benieuwd of je het met onze winnaar eens bent. De jury was mijn eigen gezin. In de keuken maakte ik broodjes hamburger. Voorzien van vrolijke vlaggetjes met alleen een cijfer er op, werden de hamburgers anoniem op tafel gezet.

vegetarische hamburger test

Met de score formulieren erbij werd het een leuke avond. Iedereen was druk aan het proeven, vergelijken en schrijven. Ziet het er uit als een hamburger met vlees? Wat valt je op? De winnaar van de vegetarische hamburger test bepalen we op basis van de vraag of de hamburger lekker smaakt. Dat is natuurlijk het belangrijkste. De prijs vond ik minder belangrijk. Genoeg over de test. Dit was de uitslag:

Winnaar: De Vegetarische slager mc2 Burger – € 2,98

Alle waar is naar zijn geld, de duurste hamburger krijgt ook de hoogste scores voor de smaak. Bijna iedereen vindt deze hamburger lekker. Hij lijkt wat meer gekruid dan de andere hamburgers. Ook lijkt de MC2 Nobeef burger van de vegetarische slager best wel veel op een hamburger van vlees. Toch is hij qua uiterlijk de nummer 2.

2e: Garden Gourmet Burger deluxe XL – € 2,79

De een na duurste hamburger eindigt als een na hoogste. Voor wat het uiterlijk betreft was dit de winnaar. Een mooie dikke en een beetje zachte hamburger. Een paar van ons valt het op dat er groente-stukjes in te zien zijn als je hem snijdt. Dat neemt de hamburger illusie wel een beetje weg. Voor de smaak krijgt deze hamburger de tweede plaats.

3e: Lidl Vegetarische BBQ Hamburger  – € 1,59

Een derde plaats voor de goedkoopste hamburger. Wat dat betreft dus een hele goede prestatie. Qua smaak valt hij in de middenmoot. Qua uiterlijk een 4e plaats. Hij ziet er wat onnatuurlijk hard en hoekig uit.

4e: Albert Heijn Vega Gegrilde hamburger – € 1,95

Qua uiterlijk kwam deze hamburger heel goed uit de test. Een gedeelde 2e plaats. Lekker dik en zacht en met van die ‘grill-strepen’ er op alsof hij zo van de barbecue komt. De meningen over de smaak waren verdeeld, maar gemiddeld scoorde deze hamburger niet erg hoog.

5e: Albert Heijn Vers plantaardige burger – € 2,59

Dit was een beetje een vreemde eend in de bijt. Vooraf had ik hoge verwachtingen van deze hamburger die als enige niet voorgegaard was en er heel erg als roze/rood ongebakken vlees uit zag. Eenmaal gebakken bleef hij een beetje roze, best raar. Qua smaak scoorde hij ook het minste en de smaak vonden wij nu juist het belangrijkste.

Conclusie

Alle waar is naar zijn geld en dat geldt zeker ook in de vegetarische hamburger test. De nummers een en twee zijn ook voor wat de prijs betreft nummer een en twee. Wat dat betreft is de hamburger van Lidl dus ook een winnaar. Hij geeft een goed compromis tussen smaak en prijs.

Zelf hamburgers maken?

Heb je wel even de tijd en zin om zelf een vegetarische hamburger te maken? Dan is dit denk ik een lekker recept voor je: portobello hamburgers.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen