Home » Nieuws » De beste drank voor kerst

Ben jij ook dol op kerstmis? Met kerst doen we met zijn allen ons best om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Daar wordt ik natuurlijk erg blij van. Maar bij lekker eten hoort ook lekker drinken en wat is nu de beste drank voor kerst?

In mijn familie wordt elk jaar weer alles uit de kast gehaald om een lekker veel-gangen diner op tafel te zetten. Het langst denken we na over de gerechten die we gaan maken. Toch is het ook slim om goed na te denken over het drinken. Welke drank past het beste bij al dat lekkere eten? En sommige drankjes zijn een gang op zichzelf. Tijd voor wat originele drank ideeën.

De beste drank voor kerst

Wat de beste drank voor je kerstdiner is, dat hangt vooral af van het eten dat je op tafel zet. In die zin is het vergelijkbaar met elk ander diner. Maar we hebben het natuurlijk wel over het kerstfeest, dus het mag allemaal net een beetje meer luxe.

Wijn

Een goed glas wijn zal voor veel mensen toch wel de basis blijven. Wit voor vis, rood voor vlees is ruwweg hoe we dat kiezen. Met natuurlijk wat uitzonderingen voor witte wijnen met heel veel smaak, of juist vlees dat geen sterke smaak heeft. Vergeet niet dat er ook heerlijke dessertwijnen bestaan. Dat zijn de weinige uitzonderingen waar ik wel een zoete wijn kan waarderen.

Speciaalbier

Steeds meer mensen ontdekken dat je ook lekkere combinaties tussen bier en eten kan maken. Net als bij wijn geldt ruwweg dat bij eten met meer expliciete smaak een wat zwaarder bier past. Een licht blond bier beter bij witvis, een donkerbruin bier bij wild. Wil je daar ook eens mee experimenteren, doe dan eens een cursus over het maken van goede combinaties.

Spoom

Serveer tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht eens een lekker verfrissende spoom. Het lekkerste vind ik een spoom van champagne met daarin een bolletje citroen of sinaasappel sorbetijs. Eigenlijk dus zoals ik hem als eerste heb leren kennen dus. Een lepeltje erin en genieten maar.

Smoothies

Niet iedereen drinkt alcohol, of wil daar meteen mee starten. Voor kinderen is dat al helemaal niet geschikt. Wat denk je ervan om, als je gasten binnenkomen een lekkere smoothie klaar te hebben staan. Een verrassende start die mensen niet zo snel verwachten en toch heel lekker zullen vinden.

Milkshakes

Wil je een verassend dessert maken? Een zelfgemaakte milkshake met veel vers fruit erin is een heerlijke en originele afsluiter. Maak ze niet te groot, want aan het einde van de kerstmaaltijd is het al snel genoeg.

Een drankpakket voor kerst

Wil je als werkgever aan het einde van het jaar je werknemers verrassen met een mooi kerstpakket? Het zal het elk jaar weer een puzzel zijn om het leukste kerstpakket voor de medewerkers te vinden. Wat je ook geeft, er is altijd wel iemand die het al in huis heeft. Daarom is het ook een goed idee om met een drankpakket kerst op te vrolijken. Keuze genoeg en de kans is groot dat de ontvanger er blij mee is.

De beste drank voor kerst vierkant
De beste drank voor kerst

Meer drank ideeën

Ik hoop dat ik je op wat originele ideeën heb gebracht voor jouw kerstdiner. Ben je er nog niet uit wat de beste drank voor jouw kerst is? Op Eetman vind je meer dan genoeg inspiratie voor lekkere drankjes. Hier vind je ze allemaal.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen