Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Brood met ei en groenten

Hou je van gebakken eieren, of bijvoorbeeld een boerenomelet? Dan moet je zeker dit brood met ei en groenten uit de oven een keer maken. Een heerlijk avondmaal voor kleine eters of een lekkere lunch voor als je veel trek hebt.

Voor dit recept gebruikte ik de witjes van blije kip. Dat zijn vrije uitloopeieren waar ik zelf ook extra blij van wordt. Ze hebben namelijk de maximale 3-sterren van de Dierenbescherming. Dat is omdat op er allerlei manieren voor gezorgd wordt, dat deze kippen wat meer ruimte hebben en zich niet vervelen. Dat geeft toch een goed gevoel.

De groenten die voor dit recept de oven in gaan zijn echt van die groenten die daar extra lekker van worden. De ui, paprika en tomaat worden er een klein beetje zoet van. De courgette en de het rode pepertje geven wat extra smaak en pit.

Misschien denk je dat dit een wat ingewikkeld recept is, maar niets is minder waar. Als de groenten in de oven staan heb je alle tijd om het brood te toasten, de kaas te raspen en de eieren te bakken. Zo is alles mooi tegelijk klaar.

Ingrediēnten

Toast met ei voor 4 personen:

 • 8 boterhammen
 • 8 eieren
 • 2 paprika’s (liever geen groene)
 • 0,5 courgette
 • 200 gram cherry tomaten
 • 1 ui
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • 2 eetlepels olijfolie voor de groenten
 • olijfolie om te bakken
 • boter voor op het brood
 • 70 gram jonge kaas

Brood met ei en groenten recept

In deze film zie je hoe makkelijk je dit brood met ei maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Brood met ei en groenten maken

Benodigde tijd: 40 minuten

Zo maak je het brood met ei en groenten uit de oven:

 1. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor naar 225 graden.

 2. Groenten snijden

  Verwijder de zaden uit de paprika’s en snij ze in ringen. Snij de courgette in de lengte door en dan in halve ringen. Halveer de cherry tomaten. Snij de ui in halve ringen. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij de peper dan fijn. Doe alles dan in een grote ovenschaal.

 3. Ovenschaal vullen

  Voeg de gedroogde basilicum aan de ovenschaal toe en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie overheen. Schep alles goed door elkaar.

 4. In de oven

  Zet de ovenschaal nu 30 minuten in de oven op 225 graden. Haal de schaal er wel halverwege even uit om de groenten door elkaar te scheppen.

 5. Toast maken

  Terwijl de groenten in de oven staan toast je de boterhammen. Laat ze daarna afkoelen. Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met boter.

 6. Kaas raspen

  Rasp intussen ook de kaas.

 7. Eieren bakken

  Ongeveer 8 minuten voordat de groenten klaar zijn, ga je de eieren bakken. Pak een paar bakpannen tegelijk, zet ze op middelhoog vuur en verhit daarin wat olijfolie. Bak dan de eieren. Maak de dooier kapot tijdens het bakken en verdeel de geraspte kaas erover.

 8. Brood beleggen

  Als het goed is, dan is alles tegelijk klaar. Verdeel de eieren over het brood en dan de groenten over de eieren.

Zet zout en peper op tafel voor iedereen die dat wil. Eet smakelijk!

Brood met ei en groenten uit de oven recept vierkant
Brood met ei en groenten uit de oven

Meer recepten

Vind je deze toast met eieren met groenten uit de oven lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar bijvoorbeeld de boerenomelet, of de andere recepten op eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen