Deze Huzarensalade met rode biet is echt een heerlijk alternatief voor de normale huzarensalade met rundvlees. Maak hem desnoods een dag van te voren. Zo heb je later in no-time een lekker frisse salade op tafel.

De naam huzarensalade is natuurlijk wel bizar. Zitten er Huzaren in dan? Nee natuurlijk, maar wel heel veel lekkere gezonde ingrediënten. De salade kan best even in de koelkast staan voor je hem opdient. Eigenlijk wordt het daar alleen maar lekkerder van. Makkelijk voor te bereiden dus voor een feestje.

De basis van deze vegetarische huzarensalade komt van een recept op huzarensalade.net. Belangrijkste toevoeging die ik er aan deed waren de rode bieten, die echt veel smaak toevoegen.

Vegetarische huzarensalade met rode biet recept

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 appel
  • Potje erwten (330 gram)
  • Potje wortels (330 gram)
  • 10 middelgrote augurken (220 gram)
  • 5 eetlepels zilveruitjes (110 gram)
  • 5 flinke eetlepels mayonaise (220 gram)
  • 60 ml augurkennat
  • versgemalen zwarte peper
  • optioneel: garnering van bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei slablaadjes, of augurk.

Huzarensalade met rode biet bereiden

Schil de aardappels en doe ze in een pan koud water. Breng het water aan de kook en kook ze dan 18 minuten. Giet ze af en laat ze even afkoelen.

Kook ook de eieren in 7 minuten hard en laat ook die afkoelen.

Tijdens het koken kan je de rest van de ingrediënten gaan snijden. Laat de blikjes groente uitlekken. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Snij ook de augurk, de ui, de wortels, de zilveruitjes, de rode biet en de eieren klein.

Haal de afgekoelde aardappelen uit de pan en snij ook die in kleine stukjes. Meng alles dan goed door elkaar heen. Voeg dan de mayonaise en het augurkennat toe. Schep vervolgens alles door de huzarensalade heen.

Meng er naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.

Laat de Huzarensalade met rode biet gerust een paar uurtjes afgedekt in de koelkast staan. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Serveer de salade met wat garnering van bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei, slablaadjes, of augurk.

Meer recepten

Vond je de Huzarensalade met rode biet lekker? Zoek je nog meer lekkere salades? Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten.

(Visited 71 times, 1 visits today)