Deze Huzarensalade met rode biet is een heerlijke vegetarische variant op de normale huzarensalade met rundvlees. Hij smaakt lekker fris en ziet er ook nog eens prachtig uit. Maak hem eventueel een dag van te voren. Zo heb je later in no-time een lekker frisse salade op tafel.

De naam huzarensalade is natuurlijk wel bizar. Zitten er Huzaren in dan? Nee natuurlijk, maar wel heel veel lekkere gezonde ingrediënten. De salade kan best even in de koelkast staan voor je hem opdient. Eigenlijk wordt het daar alleen maar lekkerder van. Makkelijk voor te bereiden dus voor een etentje.

De basis van deze vegetarische huzarensalade komt van een recept op huzarensalade.net. Belangrijkste toevoeging die ik er aan deed waren de rode bieten, die echt veel smaak geven aan het gerecht.

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelen (iets kruimig)
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 4 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • 1 appel (bijvoorbeeld breaburn)
  • potje erwten (330 gram)
  • potje wortels (330 gram)
  • 10 middelgrote augurken (225 gram)
  • 5 eetlepels zilveruitjes (110 gram)
  • 5 flinke eetlepels mayonaise (220 gram)
  • 60 milliliter augurken-nat
  • versgemalen zwarte peper
  • mespuntje zout
  • optioneel: garnering van bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei slablaadjes, of augurk.

Huzarensalade met rode biet recept

In deze film zie je hoe je deze huzarensalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Huzarensalade met rode biet maken

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je huzarensalade met rode biet:

  1. Aardappels koken

    Schil de aardappels en doe ze in een pan koud water. Breng het water aan de kook en kook ze dan 18 minuten. Giet ze dan af en laat ze even afkoelen.

  2. Eieren koken

    Kook intussen ook de eieren in 7 minuten hard en laat ook die daarna afkoelen.

  3. Ingrediënten snijden

    Tijdens het koken kan je de rest van de ingrediënten gaan snijden. Laat de blikjes groente uitlekken. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Snij ook de augurk, de ui, de wortels, de zilveruitjes, de rode biet en de eieren klein.

  4. Alles mengen

    Haal de afgekoelde aardappelen uit de pan en snij ook die in kleine stukjes. Meng alles dan goed door elkaar heen. Voeg dan de doperwten, de mayonaise en het augurken-nat toe. Schep vervolgens alles door de huzarensalade heen.

  5. Peper naar smaak

    Meng er naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.

  6. Afkoelen

    Laat de Huzarensalade met rode biet indien mogelijk een paar uurtjes afgedekt in de koelkast staan. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

  7. Garneren

    Serveer de salade met wat garnering van bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei, slablaadjes, of augurk.

Meer recepten

Vind je de Huzarensalade met rode biet lekker? Zoek je nog meer lekkere salades? Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen