Home » Recepten » Salades » Griekse salade recept

Dit is het beste recept voor een eenvoudige Griekse salade. Ideaal voor als je in de lente of zomer je avondmaaltijd buiten eet. Een heerlijk gerecht met tomaat, komkommer, ui en feta kaas.

Bij Griekse salade moet ik meteen denken aan de zeilvakantie die ik ooit deed in de Ionische zee bij Griekenland. Het zeilen vond ik niet eens het leukste. Lekker de dag eindigen in zo’n klein haventje, borrelen en tot slot pas tegen tienen lekker uit eten in een van de vele restaurantjes. Wat er altijd op tafel stond was Griekse salade. Misschien wel de simpelste lekkere salade die er bestaat.

Nu de zomer nadert en het het buiten lekker weer begint te worden ga ik zeker weer vaak Griekse salade maken. Heerlijk als je in de lente of zomer je avondmaaltijd buiten gaat eten. Een lekker makkelijk vegetarisch recept, dat je snel kan maken met ingrediënten die je al een paar dagen van tevoren in huis kunt halen.

Ik maak deze salade soms ook wel met gewone ui, maar rode ui is eigenlijk wat origineler. Doe er ook wat groene olijven bij, als je daar van houdt natuurlijk.

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

 • 1 komkommer
 • 4 tomaten
 • 2 (rode) uien
 • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 200 gram feta kaas
 • 1 theelepel oregano
 • eventueel groene olijven

Griekse salade recept

In deze video zie je hoe je deze makkelijke salade maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Griekse salade maken

Benodigde tijd: 10 minuten

Zo maak je Griekse salade:

 1. Komkommer

  Schil 1 komkommer en snij hem in blokjes.

 2. Tomaten

  Was 4 tomaten en snij ze in niet al te kleine stukken.

 3. Uien

  Snij 2 rode uien in kwart ringen.

 4. Olijfolie en oregano

  Doe het geheel in een schaal. Giet er 4 eetlepels olijfolie extra vierge overheen. Strooi er ook 1 theelepel oregano over.

 5. Fèta en olijven

  Snij 200 gram fèta in blokjes en doe die erbij. Voeg eventueel ook de olijven toe.

De Griekse salade is nu klaar.

Griekse salade recept mrt 2020 800x800
Griekse salade

Meer salades

Hou je net als ik van lekkere salades, dan is er genoeg te vinden op Eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vegetarische recepten:

Of kijk op de pagina met alle salades waar nog veel meer lekkere recepten staan.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen