Griekse salade recept

Griekse salade recept

Bij Griekse salade moet ik meteen denken aan de zeilvakantie die ik ooit deed in de Ionische zee bij Griekenland. Het zeilen vond ik niet eens het leukste. Lekker de dag eindigen in zo’n klein haventje, borrelen en tot slot pas tegen tienen lekker uit eten in een van de vele restaurantjes. Wat er altijd op tafel stond was Griekse salade. Misschien wel de simpelste lekkere salade die er bestaat.

Nu de zomer nadert en het het buiten lekker weer begint te worden ga ik zeker weer vaak Griekse salade maken. Heerlijk als je in de lente of zomer je avondmaaltijd buiten gaat eten. Een lekker makkelijk vegetarisch recept, dat je snel kan maken met ingrediënten die je al een paar dagen van tevoren in huis kunt halen.

Ik maakte de salade nu met gewone ui, maar rode ui is eigenlijk wat origineler. Doe er ook wat olijven bij, als je daar van houdt natuurlijk.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 2 (rode) uien
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 gram feta kaas
  • 1 theelepel oregano
  • eventueel olijven

Griekse salade recept

Schil de komkommer en snij hem in blokjes. Was de tomaten en snij die in niet al te kleine stukken. Snij de uien in kwart ringen. Doe het geheel in een schaal. Giet er wat olijfolie overheen. Strooi er ook wat oregano over.

Snij de feta in blokjes en doe die er bij. Voeg eventueel ook de olijven toe. De Griekse salade is nu klaar.

Griekse salade recept

Meer salades op Eetman.nl

Hou je net als ik van lekkere salades, dan is er genoeg te vinden op Eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vegetarische recepten:

Of kijk op de pagina met vegetarische bijgerechten waar nog veel meer salades staan.

Leave a comment