Terug van vakantie was het wel even tijd om wat gezondere dingen te gaan eten. Ken je dat gevoel dat er even gezonde dag tussendoor moet komen? Dit recept voor ruccola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta is dan perfect.

Wat erg prettig is aan dit recept is dat het heel snel klaar is. Dat komt altijd goed uit. Ook voor bij een feestelijk eten is dit een goed recept. Bijna alles, behalve het toevoegen van de feta kan je vooraf voorbereiden. Dat maakt het wel zo makkelijk als de gasten er zijn. Hoef je alleen nog maar even alles door elkaar te mengen.

Kijk tot slot ook nog even naar dit salade recept op Allreceipes, waardoor ik me heb laten inspireren.

Ruccola sla met cherrytomaat recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram rucola sla
  • 125 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 100 gram feta kaas
  • 1 Granny smith appel
  • eventueel: handje rozijnen

Ruccola sla met cherrytomaat bereiden

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes. Halveer de cherry tomaten. Snij de feta kaas in blokjes van ongeveer een halve centimeter.

Rooster de pijnboompitten, zonder boter in een bakpan. Let op dat de pijnboompitten niet  zwart worden, dus schud de pan tussendoor regelmatig.

Maak een dressing door de olijfolie, de balsamico azijn, wat zout en wat peper door elkaar te mengen.

Doe de rucola sla, de appel, de cherrytomaat, de pijnboompitten en eventueel wat rozijnen in een kom.

Doe de dressing er bij. Schep de ingrediënten daarna voorzichtig door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld over de sla is.

Verdeel eerst de salade over de borden. Doe daarna de stukjes feta er overheen.

Meer salade recepten

Vond je de Ruccola sla met cherrytomaat lekker? Zoek je nog meer lekkere salade recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische bijgerechten

(Visited 29 times, 1 visits today)