Soep met kikkererwten, spliterwten, prei en parmezaanse kaas

Ben jij een liefhebber van erwtensoep? Dikke kans dat je dan deze soep met kikkererwten, spliterwten, prei en parmezaanse kaas ook lekker vindt. Het is een net zo’n lekkere dikke maaltijdsoep.

Lui als ik ben heb er heel veel tegelijk van gemaakt. Makkelijk om een helft in te vriezen en er een andere dag weer van te eten. Gemak dient de mens!

De basis voor het soep recept hier onder was een ander vegetarisch recept voor kikkererwtensoep. Ik heb er en beetje op gevarieerd met ingrediënten die er goed bij passen.

Ik serveerde er stokbrood met kruidenboter bij. De kruidenboter maakte ik zelf. Dat is helemaal niet moeilijk, een half pakje roomboter, twee teentjes knoflook er doorheen persen, een eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie en wat versgemalen peper. Alles goed mengen. Klaar.

Soep met kikkererwten en spliterwten recept

Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram spliterwten
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 aardappels
  • 6 preien
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • klont roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 150 gram (gerapte) Parmezaanse kaas

De soep met kikkererwten bereiden

Laat de spliterwten en de kikkererwten 24 uur weken in koud water. spoel ze dan schoon met vers water.

Schil de aardappels.

Doe de spliterwten, de kikkererwten en de aardappels in een pan water. Kook ze 60 minuten.

Haal de buitenste laag van de prei af, snijd de prei in de lengte doormidden, was ze zorgvuldig en snij ze dan in dunne plakjes. Snij de ui in kwart ringen. Snij de knoflook in dunne plakjes.

Verwarm een grote soeppan en doe er de olijfolie en de roomboter in. Laat de ui, de prei en de knoflook met een flinke snuf zout op een laag vuur bakken tot ze zacht en zoet zijn.

Voeg de uitgelekte kikkererwten en de aardappel toe en laat een minuut mee bakken. Giet er ongeveer twee derde deel van de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.

Zet nu de helft van de soep apart. De andere helft pureer je met de staafmixer. Daarna voeg je de beide helften weer samen.

Giet er dan de rest van de bouillon bij, tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng de soep op smaak met zout en flink wat versgemalen peper. Roer er tot slot de geraspte Parmezaanse kaas door.

Meer soeprecepten

Dol op soep? Dan zal je deze vegetarische soeprecepten op Eetman.nl vast ook lekker vinden:

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*