Ben jij een liefhebber van erwtensoep? Dikke kans dat je dan deze soep met kikkererwten, spliterwten, prei en parmezaanse kaas ook lekker vindt. Het is een vergelijkbare stevige maaltijdsoep. Heerlijk voor op een koude winterdag.
Naar het receptHet recept is voor een flinke pan vol. Makkelijk om een helft in te vriezen en er een andere dag weer van te eten, maar je kan het natuurlijk ook halveren. Gemak dient de mens!
De basis voor het soep recept hieronder was een ander vegetarisch recept voor kikkererwtensoep. Ik heb er en beetje op gevarieerd met ingrediënten die er goed bij passen.
Dit is een soep waar je even de tijd voor moet nemen. Niet dat het moeilijk is. Je maakt hem gewoon relaxed stap voor stap. Stap één doe je echter al een dag van tevoren. De kikkererwten en soms ook de spliterwten moeten twaalf uur weken. Kijk voor de zekerheid even op de verpakking.
Stokbrood met kruidenboter
Ik eet graag stokbrood met kruidenboter bij deze soep. Kruidenboter maak ik vaak zelf. Dat is namelijk helemaal niet moeilijk. Neem een half pakje roomboter, pers er twee teentjes knoflook doorheen, voeg een eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie toe en wat versgemalen peper. Alles goed mengen. Klaar!
Meer soeprecepten
Ben je dol op soep? Dan zal je deze vegetarische soeprecepten op Eetman.nl vast ook lekker vinden:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.