Zin in erwtensoep? Dat snap ik! Erwtensoep is immers een heerlijk klassiek Nederlands recept. In deze vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten gaat zoveel lekkers, dat je de rookworst niet zal missen. Ik heb al veel mensen met de lekkere smaak kunnen verrassen.
Naar het receptZo tegen het einde van het jaar (en bij ons stiekem ook wel eens in de zomer) is het extra lekker om een van de echte Hollandse klassiekers te maken: erwtensoep. Speciaal voor eetman zocht ik een hele lekkere vegetarische versie die vol met smaak zit. Wij zijn er hier in huis gek op!
Het recept hieronder is grotendeels gebaseerd op het recept van de ‘prijswinnende vegetarische snert’ op biobudget.nl. Veel credits voor hen dus. Deze erwtensoep krijgt extra smaak en structuur, door de groenten grof te snijden en ze te roerbakken voordat ze in de soep gaan.
Kook erwtensoep ruim van tevoren
Maak de vegetarische snert gerust een paar uur of zelfs één dag voor je hem gaat eten. Erwtensoep wordt extra lekker als hij een tijdje kan koken en even gestaan heeft. Hou er sowieso rekening mee dat spliterwten een tijdje moeten koken, voordat ze goed uit elkaar vallen.
Meer recepten
Vind je de vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere recepten. Kijk ook eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
