In Indonesië weten ze hoe je groenten extra lekker kan maken: door er kroepoek en satésaus bij te doen! Gado gado is één van de lekkerste gerechten wat mij betreft. Met dit eenvoudige recept maakt je zelf heerlijke heerlijke gado gado met basmati rijst!
Naar het receptHoe authentiek het onderstaande gado gado recept is, dat weet ik niet. Echte Indonesische koks zullen er wel om lachen. Dat maakt mij niet uit: dit is één van de favoriete gerechten bij mij thuis. We eten het met enige regelmaat. Het is ook een heerlijk gerecht voor kinderen. Niet pittig en er zit van alles in dat ze graag eten.
In plaats van normale kroepoek koop ik altijd cassave kroepoek. Normale kroepoek bevat garnalen en dat klinkt niet erg vegetarisch. In plaats van de basmati rijst kan je natuurlijk ook witte of pandan rijst nemen. Het resultaat wordt toch wel lekker.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Vind je de gado gado lekker en zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Kijk dan op de pagina met alle hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept! Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.
Bedankt voor het delen van dit lekkere gerecht. Ik heb zelf al lange tijd geen Gado Gado meer gemaakt, maar krijg er nu echt weer zin in! Mijn kinderen zijn er overigens ook dol op.
Bedankt voor je reactie. Mijn zoon vroeg me ook al om het binnenkort weer eens te maken, dus dat ga ik dan ook maar weer doen 🙂
eet je de groenten koud?
Hoi Sita. De gekookte groenten worden in iedere geval even onder koud water gehouden, en zijn daardoor flink afgekoeld. De rijst en de satésaus zijn nog wel warm.