Home » Recepten » Hoofdgerechten » Gado gado met basmati rijst

In Indonesië weten ze hoe je kinderen groente laat eten: door er kroepoek en satésaus bij te doen! Gado gado dus. Een van de lekkerste vegetarische gerechten wat mij betreft.

Hoe authentiek het onderstaande recept is, dat weet ik niet. Echte Indonesische koks zullen er wel om lachen. Dat maakt mij niet uit: dit is een van de favoriete gerechten bij mij thuis. We eten het met enige regelmaat. Mijn kinderen vinden het super lekker, omdat er van alles in zit wat ze graag eten. En de cassave kroepoek maakt het geheel af.

Voor de kroepoek nam ik cassave kroepoek. Normale kroepoek bevat garnalen en dat klinkt niet erg vegetarisch. Als het kleine garnalen zijn is het klein leed, maar dat is wat flauw natuurlijk. In plaats van de basmati rijst kan je ook witte of pandan rijst nemen. Heel veel verschil zal het niet uitmaken.

Ingrediënten

Gado gado voor 4 personen:

 • 200 gram basmatirijst
 • 4 eieren
 • 200 gram winterpeen
 • 125 gram sperziebonen
 • 125 gram spitskool
 • 3/4 komkommer
 • 400 milliliter satésaus
 • 75 gram cassave kroepoek

Gado gado met basmati rijst recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 3 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Gado gado maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je gado gado met basmati rijst:

 1. Peen, sperziebonen en spitskool snijden

  Snij de winterpeen in reepjes. Dop en halveer de sperziebonen. Snij de spitskool in stukjes. Zet deze drie ingrediënten even samen apart, want ze gaan straks samen de pan in.

 2. Komkommer snijden

  Schil ook de komkommer er snij hem in blokjes.

 3. Kook de rijst

  Kook eerst de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

 4. Eieren koken

  Kook intussen ook de eieren hard.

 5. Satésaus maken

  Terwijl de groenten koken maak je ook de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.

 6. Groenten koken

  Breng intussen ook een flinke pan water aan de kook. Als het water kookt dan kunnen de winterpeen, de sperziebonen en de spitskool erin. Laat de groenten 6 minuten koken. Haal dan de groenten uit de pan en koel ze in een vergiet af met koud water.

 7. Serveren

  Halveer de gekookte eieren en leg ze op de borden. Verdeel ook de groenten, de rijst en de komkommer over de borden. Dan doe je de satésaus op het bord en tot slot leg je de kroepoek erbij.

Eet smakelijk, want de Gado gado met basmati rijst is nu klaar.

Vegetarische hoofdgerechten gado gado

Meer recepten

Vond je dit recept lekker en zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Kijk dan op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen