Gado gado met basmati rijst

Gado gado met basmati rijst recept zwart bord

In Indonesië weten ze hoe je kinderen groente laat eten: door er kroepoek en satésaus bij te doen! Gado gado dus. Een van de lekkerste vegetarische gerechten wat mij betreft.

Hoe authentiek het onderstaande recept is, dat weet ik niet. Echte Indonesische koks zullen er wel om lachen. Dat maakt mij niet uit: dit is een van de favoriete gerechten bij mij thuis. We eten het met enige regelmaat. Mijn kinderen vinden het super lekker, omdat er van alles in zit wat ze graag eten. En de cassave kroepoek maakt het geheel af.

Voor de kroepoek nam ik cassave kroepoek. Normale kroepoek bevat garnalen en dat klinkt niet erg vegetarisch. Als het kleine garnalen zijn is het klein leed, maar dat is wat flauw natuurlijk. In plaats van de basmati rijst kan je ook witte of pandan rijst nemen. Heel veel verschil zal het niet uitmaken.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram of YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Gado gado voor 4 personen:

  • 200 gram basmatirijst
  • 4 eieren
  • 200 gram winterpeen
  • 125 gram sperziebonen
  • 125 gram spitskool
  • 3/4 komkommer
  • 500 gram satésaus
  • 75 gram cassave kroepoek

Gado gado met basmati rijst recept

Snij de winterpeen in reepjes. Dop en halveer de sperziebonen. Snij de spitskool in stukjes. Zet deze drie ingrediënten even samen apart, want ze gaan straks samen de pan in. Schil ook de komkommer er snij hem in blokjes.

Het is een beetje timen om alles tegelijk klaar te hebben. Als je de onderstaande volgorde volgt, dan komt het wel goed uit, want de rijst duurt het langst.

Kook eerste de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Kook intussen ook het ei hard.

Breng intussen een flinke pan water aan de kook. Als het water kookt dan kunnen de winterpeen, de sperziebonen en de spitskool er in. Laat de groenten 6 minuten koken. Haal dan de groenten uit de pan en koel ze in een vergiet af met koud water.

Maak intussen ook de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.

Halveer de eieren en leg deze op de borden.

Verdeel ook de groenten, de rijst en de komkommer over de borden. Dan doe je de satésaus op het bord en tot slot leg je de kroepoek er bij. Eet smakelijk, want de Gado gado met basmati rijst is nu klaar.

Gado gado met ei

Meer recepten

Vond je de Gado gado met basmati rijst lekker? Zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Kijk dan op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (2)

Bedankt voor het delen van dit lekkere gerecht. Ik heb zelf al lange tijd geen Gado Gado meer gemaakt, maar krijg er nu echt weer zin in! Mijn kinderen zijn er overigens ook dol op.

Bedankt voor je reactie. Mijn zoon vroeg me ook al om het binnenkort weer eens te maken, dus dat ga ik dan ook maar weer doen 🙂

Leave a comment