0.0 van 0 stem

Geef je lief voor Valentijn eens iets anders dan een teddybeer of een bed vol rozenblaadjes. Duik zelf de keuken in, want liefde gaat door de maag. 14 februari is dé dag dat je jouw geliefden kunt laten weten hoeveel je om ze geeft. Ondanks dat men wel eens klaagt dat het te commercieel is en ieder wat wil verdienen aan deze dag, is het wel een uitgelezen kans om iets liefs te zeggen of een mooi gebaar te maken. Helemaal als je dit zelf maakt.

Naar het recept

Chocolade doet het altijd goed tijdens Valentijn. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar omdat chocolade ook gelukshormonen aanmaakt. Win-win dus! En zeg nu zelf, wat is er romantischer dan zelfgemaakte chocolade? En voor diegenen die vegan eten, geen zorgen – dit recept is volledig plantaardig en een bron van antioxidanten dankzij de pure chocolade.

Goede voedingsstoffen

Dit vegan Valentijn chocolade recept bevat antioxidantrijke pure chocolade en natuurlijke zoetstoffen zoals ahornsiroop. Kokosroom voegt een romige textuur toe met middellange keten vetzuren. Noten of gedroogd fruit kunnen extra gezonde vetten, eiwitten, vezels en natuurlijke suikers bijdragen. Lekker én verantwoord dus.

Vegan Valentijn chocolade maken

0.0 van 0 stem
Course: Recept, Snack
Totale tijd

1

uur 

30

minuten

Chocolade is het perfecte cadeau, zeker als je het zelf maakt. Met dit recept kan je makkelijk Vegan Valentijn chocolade maken.

Ingrediënten

  • 200 gram vegan pure chocolade

  • 50 gram kokosroom

  • 1 snufje zeezout

  • Optioneel voor decoratie
  • noten, gedroogd fruit, nougatine, of vegan sprinkels

  • Ook nodig
  • 1 vel bakpapier

  • vormpjes

Recept

  • Smelt de chocolade
    Breng water aan de kook in een pan en plaats een hittebestendige kom bovenop waarin de chocolade langzaam smelt.
  • Voeg de ingrediënten toe
    Mix de kokosroom en ahornsiroop door de gesmolten chocolade. Voeg een snufje zeezout toe om de smaak te versterken.
  • Vorm de chocolade
    Giet de chocolade in vormpjes of verspreid op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Voeg extra’s toe (optioneel)
    Bestrooi met je favoriete toppings zoals noten of gedroogd fruit.
  • Laat afkoelen
    Zet de chocolade in de koelkast om te stollen.

Recept video

Opmerkingen

  • Tip: De beste temperatuur om chocolade en bonbons te bewaren is tussen de 13 en 18 graden Celsius. Het is goed om hier rekening mee te houden!
  • Kokosroom is iets anders dan kokosmelk. Ik kocht kokosroom bij Ekoplaza.

Maak het persoonlijk

Chocolade op Valentijnsdag is perfect als cadeau voor wie jij lief hebt. Het leuke is dat jij je cadeau zelf nog persoonlijker kunt maken. Zo kun je de chocolade bijvoorbeeld verpakken in een luxe doosje. Of personaliseer met speciale toppings zoals favoriete noten of gedroogd fruit van je geliefde, of experimenteer met smaken zoals vanille of pepermunt. Een handgeschreven notitie toevoegen met een lief berichtje maakt het geschenk compleet. Zeker weten dat het chocoladehart van jouw valentijn sneller begint te kloppen!

Heb je zelf geen tijd om in de keuken te staan, maar wil je er wel zeker van zijn dat de chocolade perfect van smaak is? Maak het jezelf dan makkelijk en bestel jouw Valentijnchocolade bij chocoladebezorgd.nl.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen