Dit recept voor rucola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta is lekker en gezond. Het is ook nog eens snel klaar, dus dat komt ook goed uit.

Na de vakantie of de feestdagen is het vaak wel tijd om wat gezondere dingen te gaan eten. Ken je dat gevoel dat er even gezonde dag tussendoor moet komen? Dit recept voor rucola sla met cherrytomaat is dan perfect. Voor je balansdagen na de vakantie zeg maar. Salade is natuurlijk ook gewoon een heerlijk bijgerecht bij je maaltijd. Reden te meer om dit recept te maken.

Wat erg prettig is aan dit recept is dat het heel snel klaar is. Dat komt altijd goed uit. Ook voor bij een feestelijk eten is dit een goed recept. Bijna alles, behalve het toevoegen van de feta kan je vooraf voorbereiden. Dat maakt het wel zo makkelijk als de gasten er zijn, want dan hoef je alleen nog maar even alles door elkaar te mengen.

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram rucola sla
  • 200 gram cherrytomaten
  • 200 gram feta kaas
  • 1 Granny smith appel
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Optioneel:

  • handje rozijnen (25 gram)

Rucola sla met cherrytomaat recept

In deze video zie je hoe je deze lekkere salade maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Rucola sla met cherrytomaat maken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je rucola sla met cherrytomaat:

  1. Pijnboompitten roosteren

    Rooster dan de pijnboompitten, zonder boter in een bakpan. Let op dat de pijnboompitten niet  zwart worden, dus schud de pan tussendoor regelmatig.

  2. Ruccola sla in een kom

    Doe de ruccola in een grote slakom, waar straks alle ingrediënten inpassen.

  3. Appel snijden

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes. Voeg die toe aan de kom.

  4. Cherrytomaten halveren

    Halveer de cherrytomaten. Voeg ook deze toe aan de kom.

  5. Dressing maken

    Maak daarna een dressing door de olijfolie, de balsamico azijn, wat zout en wat peper door elkaar te mengen. Doe de dressing dan ook in de slakom.

  6. Optioneel – rozijnen toevoegen

    Voeg eventueel wat rozijnen toe aan de slakom.

  7. Door elkaar scheppen

    Schep de ingrediënten nu voorzichtig door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld over de sla is.

  8. Feta en pijnboompitten toevoegen

    Snij de feta kaas in blokjes van ongeveer een centimeter. Voeg de feta en de pijnboompitten aan de kom toe. Schep de kaas en de pijnboompitten er doorheen.

Ruccola sla met cherrytomaat jan 2021 vierkant

Meer salade recepten

Vind je de Rucola sla met cherrytomaat lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere salade recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen