Een tijdje terug was ik voor mijn werk in Amsterdam. Ik at er een heerlijke pittige pompoensoep. Ik ben een grote fan van lekkere dikke soepen met veel groente er in. Deze pompoensoep was geen uitzondering.

Eenmaal thuis wilde ik natuurlijk ook zelf een keer pompoensoep maken. Op Internet vond ik de mooie web site pompoensoep.info. Met zo’n web site naam hoef je niet verder meer te zoeken. Ik vond er alle inspiratie die ik nodig had. Daarna maakte ik een beetje een mix van een paar recepten. Het recept dat hier onder staat, lijkt nog het meest op het recept voor pompoensoep met kerrie.

Wil je zelf pompoensoep maken, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken. Het is erg makkelijk. Er zijn geen moeilijke stappen en het resultaat heerlijk. Ik heb het kort geleden zelfs nog voor 24 collega’s gekookt. Toen heb ik wel even de keukenmachine gebruikt om alle de pompoen, wortel en ui klein te maken. Dat ging een stuk sneller.

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 fles pompoen (circa 1 kilo)
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,25 liter water
  • 3 groentebouillon blokjes
  • 150 milliliter kookroom
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • circa 13 gram bieslook
  • scheutje olijfolie (om in te bakken)

De pompoensoep bereiden

Schil de pompoen met een dunschiller. Vervolgens snij je hem in kwarten. Verwijder dan met een lepel de pitten. Snij de pompoen tenslotte in blokjes. Snij ook de winterwortel in blokjes en zet die samen met de pompoen even weg.

Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien.

Doe eerst een scheutje olijfolie in een flinke soeppan en zet die op het vuur. Bak daarin de knoflook en de gesnipperde uien licht aan.

Zet het vuur dan wat lager en voeg de pompoen, de winterwortel, het grootste deel van de bieslook, het water en de groentebouillon blokjes toe. Voeg ook het kerriepoeder, de cayennepeper, de kurkuma en de komijn toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat de pompoensoep dan ongeveer 30 minuten zachtjes koken, tot de pompoen en de wortel zacht zijn.

Haal dan de soep van het vuur en pureer hem met een staafmixer. Als er geen stukken meer in zitten, dan voeg je de room toe. Hou wel een klein beetje room achter om te garneren.

Breng de soep verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper, of met een van de andere kruiden die er al in zaten.

Giet de pompoensoep tenslotte in de borden en garneer deze daarna met de resterende verse bieslook en een scheutje room.

Recept kruidige pompoensoep met wortel en ui

Meer recepten

Heb je na dit Kruidige pompoensoep recept nog meer zin om zelf een verse soep te maken? Dat komt mooi uit, want ik heb nog veel meer lekkere soep recepten voor je. Kijk daarvoor op de pagina met vegetarische voorgerechten.

(Visited 193 times, 6 visits today)