Kruidige pompoensoep met wortel en ui

Kruidige pompoensoep met wortel en ui recept 1

Een tijdje terug was ik voor mijn werk in Amsterdam. Ik at er een heerlijk kruidige pompoensoep. Ik vond hem erg lekker, wat niet zo raar is want ik ben een grote fan van dikke soepen met veel groente er in. Daarom ben ik ook zo tevreden met de lekkere pittige pompoensoep met wortel en ui in dit recept.

Op Internet vond ik de web site pompoensoep.info. Met zo’n web site naam hoef je niet verder meer te zoeken. Ik vond er alle inspiratie die ik nodig had. Daarna maakte ik een beetje een mix van een paar recepten. Het recept dat hier onder staat, lijkt nog het meest op hun recept voor pompoensoep met kerrie.

Wil je zelf deze lekker pittige pompoensoep maken, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken. Het is erg makkelijk. Er zijn geen moeilijke stappen en het resultaat heerlijk. Ik heb het vorig jaar zelfs nog voor 24 collega’s gekookt. Toen heb ik wel even de keukenmachine gebruikt om de pompoen, wortel en ui klein te maken. Dat ging een stuk sneller.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediƫnten

Kruidige pompoensoep voor 8 personen:

  • 1 fles pompoen (circa 1 kilo)
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 uien
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,25 liter water
  • 3 groentebouillon blokjes
  • 150 milliliter kookroom
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • circa 13 gram bieslook
  • scheutje olijfolie (om in te bakken)

Kruidige pompoensoep recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 4 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Voorbereiding

Schil de pompoen met een dunschiller. Vervolgens snij je hem in kwarten. Verwijder dan met een lepel de pitten. Snij de pompoen tenslotte in blokjes. Snij ook de winterwortel in blokjes en zet die samen met de pompoen even weg.

Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien en snij de bieslook klein. Al het voorbereidende snijwerk is nu klaar.

Pompoensoep maken

Doe eerst een scheutje olijfolie in een flinke soeppan en zet die op het vuur. Bak daarin de gesnipperde uien een paar minuten licht aan. Laat dan de knoflook ook nog even een minuutje meebaken.

Zet het vuur dan wat lager en voeg de pompoen, de winterwortel, het grootste deel van de bieslook, het water en de groentebouillon blokjes toe.

Voeg dan ook het kerriepoeder, de cayennepeper, de kurkuma en de komijn toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat de pompoensoep dan ongeveer 30 minuten zachtjes koken, tot de pompoen en de wortel zacht zijn.

Haal dan de soep van het vuur en pureer hem met een staafmixer. Als er geen stukken meer in zitten, dan voeg je de room toe. Hou wel een klein beetje room achter om te garneren.

Breng de soep verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper, of met een van de andere kruiden die er al in zaten.

Giet de pompoensoep tenslotte in de borden en garneer deze daarna met de resterende verse bieslook en een scheutje room.

Kruidige pompoensoep met wortel en ui recept 2

Meer recepten

Heb je na het eten van deze lekker pittige pompoensoep nog meer zin om zelf een verse soep te maken? Dat komt mooi uit, want ik heb nog veel meer lekkere soep recepten voor je. Kijk daarvoor op de pagina met vegetarische voorgerechten.

Leave a comment