Boemboe rendang is de grote smaakmaker in dit makkelijk te maken recept. Deze rendang van jackfruit met bonen is heerlijk met witte rijst, atjar en seroendeng erbij erbij.
Naar het receptVeel werk is het niet om dit gerecht te maken. Er zijn bijvoorbeeld nauwelijks groenten die je moet snijden: gember, peper, knoflook en sjalotten snijden, dat is te overzien. Ik kocht de bonen ook voorgesneden. Gemakt dient de mens!
Wat je wel nodig hebt is wat geduld. De rendang van jackfruit moet in totaal 40 minuten zachtjes koken. In die tijd kunnen alle smaken goed mengen. Dat valt nog mee in vergelijking met de traditionele boemboe rendang met rundvlees, die urenlang moet koken.
Boemboe rendang
Een groot deel van de smaak in dit recept komt van de boemboe rendang kruidenpasta. Deze pasta zelf is vegetarisch, maar wordt vaak gebruikt voor een traditioneel Indonesisch gerecht met stoofvlees. In dit recept gebruik ik jackfruit in plaats van vlees. Jackfruit heeft een beetje dezelfde structuur als vlees. De jackfruit neemt ook de smaak van de kruidenpasta goed op.
De boemboe rendang kruidenpasta kan je in de meeste supermarkten kant en klaar kopen, bijvoorbeeld deze van Conimex. Je kan de boemboe kruidenpasta ook zelf maken, maar vanwege de vele ingrediënten koos ik daar zelf niet voor.
Meer hoofdgerechten
Vind je deze rendang van jackfruit met bonen lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere lekkere hoofdgerechten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze gado gado met basmati rijst.