Heb je wel eens Griekse spanakopita gegeten? Dat zijn van die crispy gebakken filodeeg driehoekjes, gevuld met een heerlijke vulling op basis van vooral spinazie en fèta. Met dit recept kan je die spanakopita driehoekjes nu ook zelf maken.
Naar het receptTraditioneel is spanakopita een Griekse spinazietaart, maar je kan het ook als wat kleinere driehoekjes van filodeeg maken. Dat soort wat kleinere spanakopita is wat je met dit recept kan maken. Zo heb je een soort tapas dat je goed als voorgerecht of als bijgerecht kan serveren.
De basis voor de vulling zijn natuurlijk de spinazie en de fèta kaas. De bosui, de dille en de pijnboompitten die ik er ook in doe zijn wat meer optioneel. Geen nood als je ze niet koopt, maar zelf vind ik ze wel een hele lekkere toevoeging. Vooral de dille geeft er verassend veel extra smaak aan.
Misschien denk je dat het moeilijk is om de gevulde filodeeg driehoekjes te maken, maar dat is zeker niet nodig. In het filmpje dat bij dit recept zit, zie je precies hoe je de vulling maakt en daarna zie je hoe je de filodeeg driehoekjes vouwt.
Meer recepten
Vind je dit recept voor spanakopita leuk? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens naar de pagina met alle vegetarische voorgerechten.
Heerlijk recept maar ik hou erg veel vulling over.
Zelfs als ik maar 3 ons spinazie gebruik!
Waarschijnlijk hou ik ook wel wat over, maar dat is fijner dan tekort komen. Hopelijk heeft het wel goed gesmaakt.