Home » Drinken » Smoothies » Ananas banaan kokos smoothie

Heb je zin in een zomerse smoothie met lekker tropisch fruit? Dan moet je deze ananas banaan kokos smoothie zeker proberen. Smoothies maken is makkelijk en het resultaat is super lekker.

Ik vind smoothies maken altijd erg leuk. Echt moeilijk is het niet als je maar zorgt dat je een lekkere mix van ingrediënten hebt en goed rijp fruit gebruikt. Ik heb zelfs eens een stuk of vijftig smoothies op mijn werk voor mijn collega’s staan maken. Oké, dat was best wel veel werk. Ik stond de hele ochtend fruit klein te maken. Uiteindelijk was ik echt net klaar voor de geplande tijd. Achteraf hadden we dat beter kunnen uitbesteden aan een bedrijf als Shakes on wheels. Daar kan je gewoon een smoothiebar inhuren en dan komen ze gewoon langs om ze voor je te maken.

Het idee achter deze smoothie met limoen, ananas, banaan en kokos was, dat ik een lekkere tropische smoothie wilde maken. Met fruit dat me aan een vakantie in een zonnig land doet denken. Hij is gelukkig ook echt heerlijk geworden. Missie geslaagd!

Ananas banaan kokos smoothie recept

Ingrediënten voor ongeveer 900 milliliter:

 • 1 ananas
 • 3 bananen
 • 1 limoen
 • 3 eetlepels kokosrasp
 • 400 milliliter kokosmelk

Ook nodig:

 • Blender

Ananas banaan kokos smoothie maken

In deze video zie je hoe je deze tropische smoothie maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Benodigde tijd: 10 minuten

Zo maak je een smoothie met ananas banaan limoen en kokos:

 1. De ananas

  Snij de onderkant en de bovenkant van 1 ananas af. Haal dan met een ananassnijder het vruchtvlees eruit. Snij het vruchtvlees in stukjes en doe het in de blender.

 2. De limoen

  Snij 1 limoen doormidden en pers hem uit. Voeg het sap toe aan de blender.

 3. Banananen

  Schil 3 bananen. Breek ze in stukjes die je ook in de blender doet.

 4. Kokosrasp en kokosmelk

  Schep 3 eetlepels kokosrasp in de blender en schenk ook 400 milliliter kokosmelk erbij.

 5. Blenden

  Doe de deksel op de blender en start hem op de hoogste stand. Na één minuut is de smoothie klaar.

Ananas banaan kokos smoothie maken 800x800
Ananas banaan kokos smoothie

Extra Tips

Nog even wat tips voor het maken van smoothies:

 • Gebruik altijd goed rijp fruit, dat is zoeter en zachter en daardoor lekkerder.
 • Heb je voldoende tijd, dan leg je van tevoren de kokosmelk en de ananas een paar uur in de koelkast. Doe dat niet met de bananen, want daardoor bederft ander fruit in je koelkast sneller.
 • Heb je geen blender, dan kan je eventueel ook een staafmixer gebruiken. Maak dan wel het fruit allemaal wat kleiner.
 • Ook zonder ananassnijder kan je met een gekarteld mes de schil en de harde kern weghalen. Het is alleen iets meer werk. Of koop bevroren ananasstukjes in de supermarkt.

Meer smoothie recepten

Als je net zoveel van smoothies houdt als ik, dan ben je vast wel benieuwd naar de andere smoothies op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle smoothie recepten. Bijvoorbeeld een smoothie met sinaasappel, perzik en appel.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen