Smoothie sinaasappel perzik appel

Smoothie sinaasappel perzik appel recept

Ken je Dub­bel­drank si­naas­ap­pel-per­zik? Een van de lekkerste drankjes die je wat mij betreft in de supermarkt kan kopen. Maar als je liever verser en zelfgemaakt wilt, ga dan zelf aan de slag en maak deze Smoothie sinaasappel perzik appel.

Het is natuurlijk ietsje meer werk dan uit een pak schenken, maar het blijft een makkie. Het schillen van een rijpe perzik is een beetje een knoeiboel. Maar dan heb je ook wat: een lekkere dikke koele smoothie.

In mijn geval was het ook een mooie smoes om mijn nieuwe blender uit te proberen. De vorige was kapot gegaan en ik had hem net vervangen door een keukenmachine met blender (een Bosch MUM54230 Styline). Die wilde ik natuurlijk even uittesten.

Ik hou er van als de smoothie lekker koel is. Een makkelijke manier om dat te doen is om een paar ijsklontjes in de blender er bij te gooien. Of dat kan hangt af van je blender. Voor de zekerheid doe ik dat dus meestal maar niet. Bijna net zo makkelijk is het namelijk om het fruit gewoon een tijdje van tevoren in de koelkast te leggen. Zelfde resultaat en de mesjes van je blender blijven zeker lekker scherp.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 smoothies:

  • 5 hele rijpe perziken
  • 4 perssinaasappels
  • 1 niet te zure appel (bijvoorbeeld Braeburn)

smoothie sinaasappel perzik appel maken

Smoothies maken is makkelijk:

Pers de sinaasappels uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snij de appel in blokjes. Schil de perziken, haal de pitten er uit en snij ze in blokjes.

Doe eerst de sinaasappelsap samen met de stukjes appel in de blender voor ongeveer 1 minuut.

Doe dan de stukjes perzik er bij. Zet de blender weer een minuut aan. Totdat alle fruit goed klein gemalen is.

Smoothie sinaasappel perzik appel recept

Meer smoothie recepten

Vond je de Smoothie sinaasappel perzik appel lekker? Zoek je nog meer inspiratie? Op de pagina met dranken vind je nog meer lekkere combinaties voor je volgende smoothie.

Leave a comment