Heb je een Airfryer in huis? Dan heb ik een heerlijk bijgerecht voor je: gekruide aardappels uit de Airfryer. Heerlijk met knoflook, kerrie en paprikapoeder. Vijf minuten voorbereiding, het apparaat doet de rest. Zo eenvoudig kan het leven zijn.
Naar het receptJaren geleden kocht ik als één van de eerste mensen een hetelucht-friteuse van Tefal, de “Actifry”. Helaas ging hij onlangs kapot. Gelukkig heb ik nu weer een nieuwe, die zelfs groter en beter is. Ik kan weer lekker gaan bakken.
Ik maak vaak aardappelpartjes in de oven, maar in de Airfryer gaat dat eigenlijk nog veel makkelijker. Snijden, olie en kruiden erover, bakken en tussendoor een paar keer omschudden. Dat is makkelijk, want intussen kan ik mooi de rest van de maaltijd maken.
Voor deze gekruide aardappels gebruikte ik kerriepoeder, paprikapoeder en wat zout. Andere combinaties zullen vast ook prima smaken. Je kan ze los eten met een beetje mayonaise, maar ook als bijgerecht bij een lekkere salade.
Meer bijgerechten
Vind je deze gekruide aardappels een lekker bijgerecht? Ik eet het graag bij een lekkere Griekse salade, of een van de andere vegetarische bijgerechten van mijn blog.