Heb je een Airfryer in huis? Dan heb ik een heerlijk bijgerecht voor je: gekruide aardappels uit de Airfryer. Heerlijk met knoflook, kerrie en paprikapoeder. Vijf minuten voorbereiding, het apparaat doet de rest. Zo eenvoudig kan het leven zijn.

Jaren geleden kocht ik als één van de eerste mensen een hetelucht-friteuse van Tefal, de “Actifry”. Helaas ging hij onlangs kapot. Gelukkig heb ik nu weer een nieuwe, die zelfs groter en beter is. Ik kan weer lekker gaan bakken.

Ik maak vaak aardappelpartjes in de oven, maar in de Airfryer gaat dat eigenlijk nog veel makkelijker. Snijden, olie en kruiden erover, bakken en tussendoor een paar keer omschudden. Dat is makkelijk, want intussen kan ik mooi de rest van de maaltijd maken.

Voor deze gekruide aardappels gebruikte ik kerriepoeder, paprikapoeder en wat zout. Andere combinaties zullen vast ook prima smaken. Je kan ze los eten met een beetje mayonaise, maar ook als bijgerecht bij een lekkere salade.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen:

 • 800 gram mooie vastkokende aardappels
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 0,5 theelepel paprikapoeder
 • 0,5 theelepel zeezout

Ook nodig:

Gekruide aardappels uit de Airfryer recept

In deze video zie je hoe makkelijk je in de Airfryer gekruide aardappelpartjes maakt. Onder de video lees je alles nog eens stap voor stap alles terug.

Gekruide aardappels uit de Airfryer maken

Benodigde tijd: 25 minuten

Zo maak deze gekruide aardappelpartjes:

 1. Meng olijfolie en kruiden

  Pak een flinke kom en doe daarin 2 eetlepels olijfolie. Pers 2 tenen knoflook uit en voeg die toe. Doe er ook 1 theelepel kerriepoeder, 0,5 theelepel paprikapoeder en 0,5 theelepel zeezout bij. Meng de kruiden goed door de olijfolie.

 2. Aardappels wassen en snijden

  Gebruik 800 gram mooie vastkokende aardappels. Maak met een schuursponsje, onder de stromende kraan de schil schoon. Snij eventuele uitlopers en lelijke plekjes weg. Snij van elke aardappel ongeveer 6 partjes.

 3. De Airfryer voorverwarmen

  Verwarm de Airfryer voor naar 200 graden.

 4. Schep de aardappels door de olie

  Doe de aardappelpartjes in de bak met olijfolie en kruiden. Schep de aardappels erdoor, zodat de olie en kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

 5. 21 minuten bakken

  Bak de gekruide aardappels 21 minuten op 200 graden. Schud ze tussendoor 2 keer goed om.

Gekruide aardappels uit de Airfryer 800x800
Gekruide aardappels uit de Airfryer

Meer bijgerechten

Vind je deze gekruide aardappels een lekker bijgerecht? Ik eet het graag bij een lekkere Griekse salade, of een van de andere vegetarische bijgerechten van mijn blog.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen