Home » Drinken » Smoothies » Smoothie sinaasappel-nectarine-appel

Hou je van lekkere verse en zelfgemaakte smoothies? Met dit recept maak je in no-time een zoete smoothie sinaasappel-nectarine-appel.

Zelf een smoothie maken is natuurlijk ietsje meer werk dan uit een pak schenken. Toch is het dan nog steeds een makkie. Het snijden van een rijpe nectarine is een beetje een knoeiboel. Maar dan heb je ook wat: een lekkere dikke koele smoothie.

Zie je in de winkel geen nectarines? Je kan deze smoothie ook prima met perziken maken. In dat geval zou ik wel even het velletje eraf halen. De nectarines doe ik gewoon ongeschild erin.

Koel fruit

Ik hou er van als de smoothie lekker koel is. Eén manier om dat te doen is om een paar ijsklontjes in de blender erbij te gooien. Of dat kan hangt af van je blender.

Twijfel je of er ijs in je blender kan? Bijna net zo makkelijk is het om het fruit gewoon een tijdje van tevoren in de koelkast te leggen. Dat heeft hetzelfde resultaat en de mesjes van je blender blijven zeker lekker scherp.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 smoothies:

 • 5 hele rijpe nectarines (of perziken)
 • 4 perssinaasappels
 • 1 niet te zure appel (bijvoorbeeld Braeburn)

Ook nodig:

Smoothie sinaasappel-nectarine-appel recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze lekkere zoete smoothie maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Smoothie sinaasappel-nectarine-appel maken

Benodigde tijd: 10 minuten

Smoothies maken is makkelijk:

 1. Sinaasappels uitpersen en appel snijden

  Pers 4 sinaasappels uit. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis, en snij de appel in blokjes.

 2. Sinaasappel en appel blenden

  Doe eerst de sinaasappelsap samen met de stukjes appel in de blender voor ongeveer 1 minuut.

 3. Nectarine blenden

  Snij nectarines in stukjes. Doe dan de stukjes nectarine in de blender erbij. Zet de blender weer een minuut aan. Totdat alle fruit goed klein gemalen is.

Smoothie sinaasappel-nectarine-appel jul 2022 800x800
Smoothie sinaasappel-nectarine-appel

Meer smoothie recepten

Vind je de Smoothie sinaasappel-nectarine-appel lekker? Zoek je nog meer inspiratie? Op de pagina met alle smoothie recepten vind je nog meer lekkere combinaties voor je volgende smoothie.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen