Home » Recepten » Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer

Heb je een Airfryer? Wist je dat je in de Airfyer ook een quiche kan bakken? Deze Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer is makkelijk te maken en super lekker.

Airfryer in plaats van de oven

Soms is het in de keuken een beetje improviseren. Op een dag was onze oven kapot, net toen we alle ingrediënten voor een quiche in huis hadden. Gelukkig had ik net een nieuwe Airfryer gekocht. Eigenlijk is dat een kleine snelle heteluchtoven. In plaats van één grote maakte ik twee wat kleinere quiches. Super lekker en sneller klaar dan in een normale oven.

Kleine taartvorm

Naast een airfryer heb je natuurlijk ook een vorm nodig die in de Airfryer past. Ik gebruikte een wat hogere quichevorm van 20 centimeter diameter. Er paste genoeg vulling in voor 2 personen. Pas voor je begint of je vorm in het mandje van de Airfryer past.

Ingrediënten

Quiche voor 2 personen:

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 2 eetlepels olijfolie voor invetten / bakken
 • 1 prei
 • 1 rode paprika
 • 200 gram champignons
 • 1 rode peper
 • 100 milliliter slagroom
 • 2 eieren
 • 2 tenen knoflook
 • 0,5 theelepel oregano
 • zout naar smaak
 • 1 theelepel kerrie
 • 60 gram belegen kaas

Ook nodig:

Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer recept

In deze film zie je hoe makkelijk je met de Airfryer een quiche maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer maken

Benodigde tijd: 45 minuten

Zo maak je de paprika-prei-champignon quiche:

 1. Bedek de vorm met bladerdeeg

  Laat 4 vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de bakvorm in met 0,5 eetlepel olijfolie. Bedek de bodem en de rand met bladerdeeg.

 2. Groenten en champignons snijden

  Was, terwijl het bladerdeeg ontdooit, het zand uit 1 prei en snij hem klein. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode paprika. Snij dan ook de paprika klein. Borstel 200 gram champignons schoon en snij ze in plakjes. Verwijder de zaden uit 1 rode peper en snij hem fijn.

 3. Bak de groenten en champignons

  Verwarm 1,5 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Bak de groenten en de champignons 5 minuten tot ze zacht zijn.

 4. Knoflook meebakken

  Pers 2 tenen knoflook uit en bak die nog 1 minuut meel. Haal de groenten dan van het vuur.

 5. Kaas, slagroom, ei en kruiden mengen

  Doe 100 milliliter slagroom in een kom. Voeg 2 eieren toe. Rasp 60 gram belegen kaas en voeg die toe. Doe er tenslotte 0,5 theelepel oregano, 1 theelepel kerrie en zout naar smaak bij. Klopt het mengsel met een vork door elkaar.

 6. Airfryer voorverwarmen

  Verwarm de airfryer voor naar 160 graden.

 7. Vul de vorm

  Doe de groenten in de vorm. Schenk het slagroom, ei, kaas mengsel over de groenten. Duw eventuele uitstekende bladerdeeg-randen een beetje omlaag.

 8. Quiche bakken

  Bak de quiche 22 minuten op 160 graden.

Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer 800x800
Paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer

Meer recepten

Vind je dit Airfryer quiche recept leuk? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze gekruide aardappels uit de Airfryer. Of eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen