Hou je van soep? Dan moet je zeker deze knolselderijsoep met champignons proeven. Champignons, aardappels, ui en natuurlijk knolselderij geven de soep subtiele en hartige smaak. Hartstikke lekker en makkelijk te maken met dit recept.
Naar het receptOok deze soep proefde ik, zoals zo vaak, voor het eerst op vakantie in Oostenrijk. Tijdens mijn vakanties let ik natuurlijk goed op wat er allemaal op het menu staat. Deze soep van knolselderij was dit jaar een van de lekkerste voorgerechten. Een soep die dus zeker niet op mijn blog mag ontbreken.
Knolselderij
Je kent de knolselderij waarschijnlijk vooral van het maken van erwtensoep. Ik vind het wel een leuke groente. Eén van de lelijkste die je in het groentevak kan vinden. Maar snij je hem in plakjes en verwijder je de schil, dan eindig je met een heerlijke geurige groente. En hij is nog gezond ook!
Met zijn lekkere geur en smaak is knolselderij heel geschikt als basis voor soep. Naast wat meer traditionele ingrediënten van knolselderijsoep voegde ik ook champignons toe. Ze geven een lekkere extra smaak aan deze romige soep.
Meer recepten
Vind je deze knolselderijsoep met champignons lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere soepen op mijn blog. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.