Om een lekker volkorenbrood te bakken heb je geen grote oven nodig. Dit volkorenbrood uit de Airfryer is ideaal voor een lekker ontbijt of lunch. Perfect van smaak, vol gezonde vezels en makkelijk te maken.
Naar het receptDe laatste tijd ben ik lekker aan het experimenteren met mijn Airfryer. Vroeger maakte ik er alleen kippenpootjes en patat in. Inmiddels weet ik dat er veel meer mogelijk is. Bijvoorbeeld broden bakken. Ook dit volkorenbrood is heel erg naar mijn zin geworden. Lekker en met een goede korst er omheen. Je moet het zeker gaan proeven.
Het brood goed kneden
Een lekker brood begint met goed kneden. Je moet er een beetje geduld voor hebben. In het begin lijkt het deeg te nat en plakt het aan je handen. Pas na een tijdje is het vocht opgenomen en ontstaat een mooie gladde bol. Na 10 minuten ben je klaar en kan je het deeg laten rijzen.
Kneden kan overigens ook in een keukenmachine met deeghaken. Hou ook dan dezelfde tijden aan.
Weinig werk
Na het kneden heb je nog nauwelijks werk aan het maken van een brood. Toch duurt het dan nog wel even voor je volkorenbrood klaar is. Je laat het deeg twee keer 60 minuten rijzen. Tussendoor rek en vouw je het brood. Daardoor ontstaat een smakelijk brood met een goede structuur.
Bakken in de Airfryer
Een brood dat je in de Airfryer bakt moet wat kleiner dan normaal zijn. De vorm moet immers in het mandje van je Airfryer passen. Gebruik bijvoorbeeld een kleine quichevorm van 20 centimeter. Het bakken gaat extra snel, je brood is al na 25 minuten klaar.
Wil je een kleiner brood maken?
Wil je een kleiner brood maken? Je kunt ook de hoeveelheden halveren. Verminder dan wel de baktijd naar 18 minuten.
Meer recepten
Vind je dit recept voor volkorenbrood uit de Airfryer leuk? Kijk dan ook eens op deze pagina, waar meer soorten zelfgebakken brood staan. Of maak eens deze paprika-prei-champignon quiche uit de Airfryer.