Dit is de salade met kropsla en slasaus die ik heel vaak maak. Een eenvoudige salade waarvan ik het recept nu toch maar heb opgeschreven. Vol met gezonde ingrediënten zoals waspeen, komkommer, tomaten, paprika ei en ui. Makkelijk om te maken en afgemaakt met frisse slasaus als dressing. Eigenlijk zoals mijn moeder hem al maakte, maar dan nog lekkerder.
Naar het receptBij het maken van recepten is het natuurlijk altijd verleidelijk om een beetje bijzondere ingrediënten te gebruiken. Je zou zomaar de klassieke en simpele gerechten vergeten. Van vroeger kan ik me eigenlijk alleen maar herinneren dat we salades met kropsla aten. Sla, tomaat en een uitje waren de basis. Er doorheen gewoon slasaus en erop wat plakken ei. Zo maakte mijn oma ze al.
Deze salade met kropsla is de ietsje uit de hand gelopen versie, die ik er graag van maak. De in heel Nederland veel gegeten klassieker, aangevuld met peentjes, paprika, lekkere zonnebloempitten en mijn grote favoriet: rozijnen. Ruim genoeg voor 4 personen.
Meer recepten
Vind je dit recept voor een lekkere salade van kropsla lekker? Dan vind je vast ook de andere salade recepten op Eetman lekker. Je vindt ze op de pagina met alle saladerecepten.