0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vegetarische balletjes met wokgroente

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in lekker eten? Ik maak deze vegetarische balletjes met wokgroente graag als ik een beetje haast heb. Geen probleem, alles in dit recept is makkelijk.

Naar het recept

De eerste keer dat ik dit recept maakte gebruikte ik de Gourmet garden vegetarische Indische balletjes. Die leken me een een goed begin van een roerbak gerecht. Ik hoopte dat ze lekker gekruid zouden zijn, en dat was ook zo. Een zak kant en klare Indonesische wokgroente leek me er ook goed bij te passen. En ook daar hoefde ik dus helemaal niets aan te wassen of snijden.

Inmiddels heb ik het recept ook gemaakt met Veggie chef gekruide balletjes, dat is het huismerk van Jumbo. Die zijn iets grover van structuur en lijken wat smaak betreft wat meer op Nederlandse gehaktballen. Ook dat smaakt prima en er zijn vast nog meer lekkere alternatieven die ik nog niet heb uitgeprobeerd.

De kant en klare pikante satésaus was nog het meeste werk. Die moest namelijk met water verdund worden 😂. Wat witte rijst er bij en een handje pinda’s doet het ook altijd goed. Wat je ook doet. Het resultaat wordt heerlijk. Kortom: weinig moeite, groot plezier.

Vegetarische balletjes met wokgroente

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Geen zin om lang te koken, maar wel in lekker eten? Dit recept voor vegetarische balletjes met wokgroente is perfect als je haast hebt.

Ingrediënten

 • 300 gram witte rijst

 • 400 gram (Indonesische) wokgroente

 • 400 gram vegetarische balletjes

 • 3 eetlepels arachideolie (of andere olie)

 • 300 milliliter 300 pikante satésaus

 • 50 gram 50 gram pinda’s

Recept

 • Kook de rijst
  Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna 15 minuten met de deksel op de pan rusten. Terwijl de rijst staat te rusten maak je de rest van de maaltijd.
 • Bak de wokgroente
  Snij eventuele grote groenten wat kleiner. Doe de arachideolie in een flinke hapjespan. Bak daarin de wokgroente ongeveer 3 minuten.
 • Vegetarische balletjes en pinda’s toevoegen
  Voeg dan de vegetarische balletjes en de pinda’s toe. Bak het geheel nog eens 7 minuten.

Recept video

Opmerkingen

 • Serveer de vegetarische balletjes en wokgroente samen met de rijst en de pindasaus.

Meer hoofdgerechten

Vind je de vegetarische balletjes met wokgroente lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Vegetarische balletjes met wokgroente recept sep 2022 800x800
Vegetarische balletjes met wokgroente

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen