Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in lekker eten? Ik maak deze vegetarische balletjes met wokgroente graag als ik een beetje haast heb. Geen probleem, alles in dit recept is makkelijk.
De eerste keer dat ik dit recept maakte gebruikte ik de Gourmet garden vegetarische Indische balletjes. Die leken me een een goed begin van een roerbak gerecht. Ik hoopte dat ze lekker gekruid zouden zijn, en dat was ook zo. Een zak kant en klare Indonesische wokgroente leek me er ook goed bij te passen. En ook daar hoefde ik dus helemaal niets aan te wassen of snijden.
Inmiddels heb ik het recept ook gemaakt met Veggie chef gekruide balletjes, dat is het huismerk van Jumbo. Die zijn iets grover van structuur en lijken wat smaak betreft wat meer op Nederlandse gehaktballen. Ook dat smaakt prima en er zijn vast nog meer lekkere alternatieven die ik nog niet heb uitgeprobeerd.
De kant en klare pikante satésaus was nog het meeste werk. Die moest namelijk met water verdund worden 😂. Wat witte rijst er bij en een handje pinda’s doet het ook altijd goed. Wat je ook doet. Het resultaat wordt heerlijk. Kortom: weinig moeite, groot plezier.
Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 300 gram witte rijst
- 400 gram (Indonesische) wokgroente
- 400 gram vegetarische balletjes
- 3 eetlepels (arachide)olie
- 300 milliliter pikante satésaus
- 50 gram pinda’s
Vegetarische balletjes met wokgroente recept
Hoe je dit makkelijke gerecht met vegetarische balletjes, rijst en wokgroente maakt zie je in deze video. Onder de video lees je alles nog eens stap voor stap alles terug.
Vegetarische balletjes met wokgroente maken
Benodigde tijd: 30 minuten.
Zo maak je vegetarische balletjes met wokgroente:
- Kook de rijst
Kook eerst 300 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna 15 minuten met de deksel op de pan rusten. Terwijl de rijst staat te rusten maak je de rest van de maaltijd.
- Bak de wokgroente
Snij eventuele grote groenten wat kleiner. Doe 3 eetlepels arachideolie in een flinke hapjespan. Bak daarin 400 gram wokgroente ongeveer 3 minuten.
- Vegetarische balletjes en pinda’s toevoegen
Voeg dan 400 gram vegetarische balletjes en 50 gram pinda’s toe. Bak het geheel nog eens 7 minuten.
- Warm de satésaus op
Warm intussen ook 300 milliliter pikante satésaus op. Roer het regelmatig om de saus niet aan de bodem te laten verbranden.
Serveer de vegetarische balletjes en wokgroente samen met de rijst en de pindasaus.

Meer hoofdgerechten
Vind je de vegetarische balletjes met wokgroente lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Hoi Joost, ik ben bezig met het uitproberen van diverse kant-en-klaarproducten, ook deze balletjes van Jumbo heb ik geprobeerd en het zijn voor mij blijvertjes! Ik vind ze prima vervangers van een echte gehaktbal bij een stamppotje. Klodder mosterd en klaar is Kees! Ik houd me aanbevolen voor meer tips. Groet Nicolet
Op mijn Instagram account (https://www.instagram.com/eetman.nl/) schreef iemand heel enthousiast over Vegafit balletjes (https://vegafit.nl/balletjes/), dus misschien moet je die een keer proberen. Dan ben ik benieuwd of jij die ook lekker vindt.
Ik ga ze proberen!