Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vegetarische balletjes met wokgroente

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in lekker eten? Ik maak deze vegetarische balletjes met wokgroente graag op momenten dat ik een beetje haast heb. Geen probleem, alles in dit recept is makkelijk.

De eerste keer dat ik dit recept maakte gebruikte ik de Gourmet garden vegetarische Indische balletjes. Die leken me een een goed begin van een roerbak gerecht. Ik hoopte dat ze lekker gekruid zouden zijn, en dat was ook zo. Een zak kant en klare Indonesische wokgroente leek me er ook goed bij te passen. En ook daar hoefde ik dus helemaal niets aan te wassen of snijden.

Inmiddels heb ik het recept ook gemaakt met Veggie chef gekruide balletjes, dat is het huismerk van Jumbo. Die zijn iets grover van structuur en lijken wat smaak betreft wat meer op Nederlandse gehaktballen. Ook dat smaakt prima en er zijn vast nog meer lekkere alternatieven die ik nog niet heb uitgeprobeerd.

De kant en klare pikante satésaus was nog het meeste werk. Die moest namelijk met water verdund worden 😂. Wat witte rijst er bij en een handje pinda’s doet het ook altijd goed. Wat je ook doet. Het resultaat wordt heerlijk. Kortom: weinig moeite, groot plezier.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

 • 300 gram witte rijst
 • 400 gram (Indonesische) wokgroente
 • 400 gram vegetarische balletjes
 • 3 eetlepels (arachide)olie
 • 300 milliliter pikante satésaus
 • 50 gram pinda’s
Loading...

Vegetarische balletjes met wokgroente recept

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je vegetarische balletjes met wokgroente:

 1. Kook de rijst

  Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst daarna 15 minuten met de deksel op de pan rusten. Terwijl de rijst staat te rusten maak je de rest van de maaltijd.

 2. Bak de wokgroente

  Doe de (arachide)olie in een flinke hapjespan. Bak daarin de wokgroente ongeveer 3 minuten.

 3. Vegetarische balletjes en pinda’s toevoegen

  Voeg dan de vegetarische balletjes en de pinda’s toe. Bak het geheel nog eens 7 minuten.

 4. Warm de satésaus op

  Warm intussen ook de pikante satésaus op. Roer het regelmatig om de saus niet aan de bodem te laten verbranden.

Serveer de vegetarische balletjes met wokgroente samen met de rijst en de pindasaus.

Vegetarische balletjes met wokgroente recept 1

Meer hoofdgerechten

Vind je de vegetarische balletjes met wokgroente lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen