Met dit recept maak je de klassieke Italiaanse pasta Napolitana op basis van tomaat, bleekselderij, ui, wortel, knoflook en een rode peper.
Naar het receptDe eerste keer dat ik Pasta Napolitana at was op een zomervakantie in Frankrijk. Niet dat het een Frans gerecht is. In tegendeel, het is een traditioneel Italiaans recept. We aten deze pasta met tomaat, bleekselderij en wortel in een restaurant in Joyeuse dat vrijwel alleen vegetarische Italiaanse recepten op het menu had staan. Een pasta zonder gekkigheid, maar met gewoon een lekker smakelijke tomatensaus.
Makkelijk Italiaans recept
Ook Pasta Napolitana is een van die simpele Italiaanse recepten. Zoals vaak zijn het vooral de verse ingrediënten, die het recept lekker maken. De basis zijn in ieder geval lekkere rijpe tomaten. Maar ook de bleekselderij, rode peper, wortel, peterselie, enzovoort koop je bij voorkeur vers.
Ik heb tomatenpuree, knoflook en een rode peper aan het recept toegevoegd voor extra smaak. Het resultaat is een lekkere verse pasta. Begin op tijd met koken want de pastasaus moet best een tijdje zachtjes koken.
Serveer deze pasta hem met vers geraspte parmezaanse kaas en zet de pepermolen op tafel voor wie van wat extra pittige smaak houdt. En een lekker glaasje rode wijn natuurlijk!
Meer pasta recepten
Vind je de pasta Napolitana lekker? Dan zoek je vast meer vegetarische Italiaanse gerechten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.