Zoek je een makkelijke maaltijd voor het hele gezin? Met deze bonenschotel met selderij en ananas ben je in één keer klaar voor twee dagen. Perfect voor drukke door-de-weekse dagen.

Per ongeluk ontstaan soms ook hele goede recepten. In dit geval wilde ik chili con carne maken, maar dan zonder vlees en zonder vleesvervangers. Het moest ook iets met ananas zijn. Dat was omdat wij vroeger thuis wel eens Chili con Carne met ananas aten. Een beetje raar, maar mijn moeder was dan ook de koningin van de bizarre recepten. Ik heb er goede herinneringen aan, dus ananas moest ook in het recept.

Anyway, ik eindigde dus met deze hele lekkere bonenschotel. Het enige probleem: hij lijkt helemaal niet op chili con carne! Geen probleem, hij is gewoon heerlijk en ik at hem met plezier.

De hoeveelheden in dit recept zijn best groot, maar dit soort gerechten is vaak de tweede dag, als je hem weer opwarmt, nog lekkerder dan de eerste dag. Lekker makkelijk dus. Ben je meteen voor twee dagen klaar. Je kan de bonenschotel zo eten, maar ook samen met rijst. Dat is allebei even lekker.

Met de vegetarische Chili kwam het trouwens ook wel goed. Het recept daarvoor staat inmiddels ook op eetman.nl.

Ingrediënten

Bonenschotel voor 6-8 personen:

  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 ui
  • 2 winterwortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 250 gram champignons
  • 2 blikken 400 gram gepelde tomaten, uitgelekt
  • 2 blikken van 400 gram kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blik mais van 300 gram, uitgelekt
  • 1 blikje, 220 gram ananasstukjes, uitgelekt
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1,5 theelepel basilicum

Bonenschotel met selderij en ananas recept

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je de bonenschotel met selderij en ananas:

  1. Laat de gepelde tomaten uitlekken en snij ze daarna in stukken. Snij de uien en de wortel in stukken en zet ze samen apart. Snij ook de paprika’s en de selderij klein en de rode peper fijn. Zet ook deze drie ingrediënten samen apart. Tenslotte snij je de champignons in vieren. Zet ook de champignons even apart.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan. Bak de uien en wortel tot ze wat zachter zijn. Voeg de paprika’s selderij, rode peper en chilipoeder toe. Pers de knoflook er bij. Bak het nog ongeveer 6 minuten totdat de groente zacht zijn.

  3. Voeg de champignons toe en laat ook die 4 minuten mee bakken.

  4. Voeg tot slot tomaten, kidneybonen, mais, champignons, ananas, komijnzaad, oregano en basilicum toe. Doe de deksel er op en laat alles nog 20 minuten op laag vuur koken.

Serveer de bonenschotel eventueel met rijst.

Bonenschotel met selderij en ananas recept 2

Meer recepten

Vind je de Bonenschotel met selderij en ananas­ lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen