Chili sin carne met quinoa

Chili sin carne met quinoa recept 1

Deze Chili sin carne met quinoa en veel kruiden is een lekker en gezond recept. Daarin is de rode quinoa een goede, gezonde vervanging voor het traditionele gehakt.

Is quinoa eigenlijk nog hip? Om eerlijk te zijn: mij maakt het niet uit. Ik koos in dit recept voor rode quinoa als vervanger voor gehakt. De quinoa heeft een beetje dezelfde structuur en kleur als gehakt en is ook nog gezond.

Om ook de goede smaak aan de Chili sin carne te geven, heb ik er wat extra kruiden in gedaan. Dat is eigenlijk in vegetarische recepten altijd wel een aanrader.

Al met al werd het een lekkere en heel gezonde maaltijd, die ook nog eens makkelijk te maken is.

Tip: geen recept meer missen? Volg dan nu eetman op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 blik van 800 gram bruine bonen
  • 1 blik van 400 gram rode kidneybonen
  • 150 gram quinoa (liefst rode)
  • 1 blik van 150 gram mais
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chili kruiden
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 100 gram oude kaas
  • maggi naar smaak

Chili sin carne met quinoa recept

Verwijder de zaden uit de paprika en snij de paprika dan in kleine stukjes. Snij ook de ui in kleine stukjes.

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak daarin de ui en de paprika ongeveer 4 minuten. Pers dan de knoflook uit en bak die nog een minuut mee.

Giet de bruine bonen af, maar bewaar het vocht. Vul het vocht aan met water tot het in totaal 300 milliliter is. Doe het vocht dan in de pan.

Doe dan de tomatenblokjes met sap en al in de pan. Voeg de quinoa toe. Voeg ook alle kruiden (chili, komijn, nootmuskaat, paprikapoeder en korianderpoeder) toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.

Laat ook de kidneybonen en de mais uitlekken. Voeg ze dan samen met de bruine bonen aan de pan toe. Breng het geheel weer aan de kook .

Laat de chili sin carne met de deksel op de pan nog 15 minuten op laag vuur koken, terwijl je het af en toe door elkaar roert.

Rasp intussen de oude kaas.

Serveer de Chili sin carne met de geraspte kaas, zodat iedereen die er overheen kan strooien.

Wij zetten ook altijd wat Maggi op tafel. Dat is niet erg traditioneel, maar wel lekker.

Chili sin carne met quinoa recept 2

Meer hoofdgerechten

Vond je deze Chili sin carne met quinoa lekker? Op zoek naar nog een ander lekker vegetarisch recept? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment