Deze Chili sin carne met quinoa en veel kruiden is een lekker en gezond recept. Daarin is de rode quinoa een goede, gezonde vervanging voor het traditionele gehakt.
Naar het receptIs quinoa eigenlijk nog hip? Om eerlijk te zijn: mij maakt het niet uit. Ik koos in dit recept voor quinoa als vervanger voor gehakt. De quinoa heeft een beetje dezelfde structuur. Als je rode quinoa kan kopen, dan is de kleur wat meer als gehakt. Dat is leuk, maar voor de smaak maakt het niet uit.
Om ook de goede smaak aan de Chili sin carne te geven, heb ik er wat extra kruiden in gedaan. Dat is eigenlijk in vegetarische recepten altijd wel een aanrader. Al met al werd het een lekkere en heel gezonde maaltijd, die ook nog eens makkelijk te maken is.
Serveer de Chili sin carne met de geraspte kaas, zodat iedereen die er overheen kan strooien. Wij zetten ook altijd wat Maggi op tafel. Dat is niet erg traditioneel, maar wel lekker.
Meer hoofdgerechten
Vind je deze Chili sin carne met quinoa lekker? Op zoek naar nog een ander lekker vegetarisch recept? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
