Home » Recepten » Hoofdgerechten » Chili sin carne met quinoa

Deze Chili sin carne met quinoa en veel kruiden is een lekker en gezond recept. Daarin is de rode quinoa een goede, gezonde vervanging voor het traditionele gehakt.

Is quinoa eigenlijk nog hip? Om eerlijk te zijn: mij maakt het niet uit. Ik koos in dit recept voor quinoa als vervanger voor gehakt. De quinoa heeft een beetje dezelfde structuur. Als je rode quinoa kan kopen, dan is de kleur wat meer als gehakt. Dat is leuk, maar voor de smaak maakt het niet uit.

Om ook de goede smaak aan de Chili sin carne te geven, heb ik er wat extra kruiden in gedaan. Dat is eigenlijk in vegetarische recepten altijd wel een aanrader. Al met al werd het een lekkere en heel gezonde maaltijd, die ook nog eens makkelijk te maken is.

Ingrediënten

Chili sin carne voor 4 personen:

  • 1 blik van 800 gram bruine bonen
  • 1 blik van 400 gram rode kidneybonen
  • 150 gram quinoa (liefst rode)
  • 1 blik van 150 gram mais
  • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 100 gram oude kaas
  • maggi naar smaak

Chili sin carne met quinoa recept

In dit filmpje zie je hoe makkelijk je zelf deze lekkere chili met quinoa kan maken. Daaronder staat de hele beschrijving in tekst.

Chili sin carne maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je chili sin carne met quinoa:

  1. Paprika en ui snijden

    Verwijder de zaden uit 2 paprika’s en snij de paprika’s dan in kleine stukjes. Snij ook 1 ui in kleine stukjes.

  2. Ui, paprika en knoflook bakken

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak daarin de ui en de paprika ongeveer 4 minuten. Pers dan 2 teentjes knoflook uit en bak die nog een minuut mee.

  3. Bruine bonen afgieten, vocht bewaren

    Giet 1 blik van 800 gram bruine bonen af, maar bewaar het vocht. Vul het vocht aan met water tot het in totaal 300 milliliter is. Doe het vocht dan in de pan.

  4. Tomatenblokjes en kruiden toevoegen

    Doe dan 1 blik van 400 gram tomatenblokjes met sap en al in de pan. Voeg 150 gram quinoa toe. Voeg ook 2 theelepels chili, 0,5 theelepel komijn, 0,5 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels paprikapoeder en 0,5 theelepel korianderpoeder toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.

  5. Kidneybonen, mais en bruine bonen toevoegen

    Laat ook 1 blik van 400 gram kidneybonen en 1 blik van 150 gram mais uitlekken. Voeg ze dan samen met de bruine bonen aan de pan toe. Breng het geheel weer aan de kook.

  6. 15 minuten koken

    Laat de chili sin carne met de deksel op de pan nog 15 minuten op laag vuur koken, terwijl je het af en toe door elkaar roert.

  7. Kaas raspen

    Rasp intussen 100 gram oude kaas.

Serveer de Chili sin carne met de geraspte kaas, zodat iedereen die er overheen kan strooien. Wij zetten ook altijd wat Maggi op tafel. Dat is niet erg traditioneel, maar wel lekker.

Chili sin carne met quinoa recept mrt 2020 800x800
Chili sin carne met quinoa

Meer hoofdgerechten

Vind je deze Chili sin carne met quinoa lekker? Op zoek naar nog een ander lekker vegetarisch recept? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen