Paella is natuurlijk een typisch Spaanse klassieker. Toch kwam ik in Frankrijk op het idee om deze vegetarische paella met cashewnoten te maken, toen ik op de markt in mijn vakantiedorpje liep. Daar stond een marktkraam met zo’n metersgrote zwarte paella-pan. Het zag er zo lekker uit, dat ik meteen besloot om dat zelf ook een keer te maken.
Naar het receptAls basis gebruikte ik een recept van 24 kitchen. Helaas was dat niet vegetarisch, dus ben ik op zoek gegaan naar wat alternatieven voor de traditionele kip, chorizo, garnalen, mosselen, enzo. Het eindresultaat is zelfs helemaal vegan.
De saffraan is trouwens een bijzonder ingrediënt. Het zijn de stampers van een speciaal soort krokus bloem, die gedroogd en licht geroosterd worden. Voor 1 kilo safraan zijn meer dan 100.000 bloemen nodig. Voor het lullige beetje van 0,05 gram dat ik gebruikte, waren dus 5 bloemen nodig! Dan lijkt € 1,40 ineens zo duur niet meer.
Voor erbij kocht ik lekker donkerbruin stokbrood met roomboter. Een prima combinatie, hoewel de paella van zichzelf al meer dan genoeg eten was.
Meer recepten
Vind je de Vegetarische paella met cashewnoten en zwarte olijven lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere vegetarische recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf eens een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met de tips voor lekker vegetarisch koken.