Ken je bulgur? Bulgur lijkt een beetje op couscous, maar wordt net iets anders gemaakt. Je kan het snel koken en dan heb je een soort rijstvervanger met een beetje noot achtige smaak. In deze bulgur met groenten en bonen meng je de bulgur met gegrilde tomaten, courgette en kikkererwten. Maar ook met zwarte bonen, linzen, mais en feta. Voor iedereen zit er dus wel wat lekkers in!
Naar het receptDit recept met bulgur is gebaseerd op een lekker recept voor parelcouscous met krokante kikkererwten, geroosterde groenten en Griekse feta dat ik op HelloFresh.nl tegen kwam. Ik maakte er een mooie variatie op, met daarin onder andere bulgur, in plaats van de parelcouscous. Het resultaat is een lekker warm hoofdgerecht, vol met gezonde ingrediënten.
Ik gebruikte fijne bulgur, met een wat kleinere korrel. Die hoeft maar kort te koken. Gebruik je normale bulgur, dan moet je die een minuut of tien koken. Verder is het recept voor 8 personen. Dat is best veel, maar je kan het prima een dag later opwarmen. Gewoon een klein scheutje water erbij en langzaam opwarmen.
Meer hoofdgerechten?
Vind je deze bulgur met groenten en bonen lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere hoofdgerechten op Eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Of kijk eens naar deze bulgur salade met yoghurt dressing.