Makkelijke curry met nasi-groenten

Makkelijke curry met nasi-groenten 1

Zoek je een recept om snel een heerlijke curry maken? Probeer dan deze makkelijke curry met nasi-groenten eens. Hij is in no-time gemaakt en er is nauwelijks snijwerk. Zo kan je ook door-de-week genieten van een lekker pittig gerecht.

Bij dit recept ben ik echt voor gemak en snelheid gegaan. Voor de curry gebruikte ik zo’n kant en klaar voorgesneden nasi-groenten pakket. Bij mij zaten er witte kool, rode ui, prei, wortel en een rode peper in. De samenstelling zal wel niet altijd hetzelfde zijn. Dat maakt niet veel uit. Hooguit als er geen rood pepertje in zit. In dat geval moet je die los kopen, of eventueel door wat extra sambal vervangen.

In plaats van de gebruikelijke verse gember, gebruikte ik ook gemberpoeder. Dat scheelt het schoonmaken en fijnsnijden. Kortom bijna alles aan dit recept is makkelijk en het enige dat wel gesneden moet worden zijn de rode peper en de knoflook. Al met al had ik deze makkelijke curry binnen een half uur op tafel.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediƫnten

Curry voor 4 personen:

  • 250 gram jasmijnrijst
  • 400 gram gesneden nasi-groenten (witte kool, rode ui, prei, wortel)
    • met daarin 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels rode curry kruidenpasta
  • 1 theelepel sambal
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • zout naar smaak
  • 100 gram cashew noten

Makkelijke curry met nasi-groenten recept

Eerst snij je de rode peper in kleine stukjes, je hoeft de zaadjes niet te verwijderen. Snij ook de knoflook in kleine stukjes. Zet de knoflook en de peper samen apart.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 10 minuten).

Haal de rijst daarna van het vuur. Giet het water af en laat de rijst dan nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

De curry maken

Tegelijk met het koken van de rijst, kan je al beginnen met het maken van de curry.

Zet een hapjespan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de nasi-groenten toe en bak het geheel vijf minuten.

Daarna doe je de knoflook en de rode peper erbij. Bak die een minuut mee.

Voeg dan de rode curry pasta, het gemberpoeder en de sambal toe en bak het geheel nog twee minuten.

Voeg dan de kokosmelk toe. Roer het geheel even door elkaar en breng het weer aan de kook. Laat de curry dan nog tien minuten zachtjes koken. Roer de curry af en toe door.

Haal dan de pan van het vuur. Breng de curry tot slot op smaak met de sojasaus, de rijstazijn en wat zout.

Serveren

Maak de rijst vlak voor het serveren nog even los met een vork. Verdeel de rijst en de curry over kommetjes of diepe borden en verdeel er dan de cashewnoten overheen.

Meer curry recepten

Vind je deze makkelijke curry met nasi-groenten lekker? Dan heb ik goed nieuws voor je, want op Eetman staan nog meer lekkere vegetarische curry’s. Je vindt ze op de pagina met alle hoofdgerechten.

Leave a comment