Home » Recepten » Hoofdgerechten » Makkelijke curry met nasi-groenten

Zoek je een recept om snel een heerlijke curry maken? Probeer dan deze makkelijke curry met nasi-groenten eens. Hij is in no-time gemaakt en er is nauwelijks snijwerk. Zo kan je ook door-de-week genieten van een lekker pittig gerecht.

Bij dit recept ben ik echt voor gemak en snelheid gegaan. Voor de curry gebruikte ik de eerste keer zo’n kant en klaar voorgesneden nasi groenten pakket. Daar zaten witte kool, rode ui, prei, wortel en een rode peper in.

De volgende keer kocht ik een bami-pakket. Dat maakt niet veel uit. Hooguit is het een probleem als er geen rood pepertje in zit. In dat geval moet je die los erbij kopen, of eventueel door wat extra sambal vervangen.

In plaats van de gebruikelijke verse gember, gebruikte ik ook gemberpoeder. Dat scheelt het schoonmaken en fijnsnijden. Kortom bijna alles aan dit recept is makkelijk en het enige dat wel gesneden moet worden zijn de rode peper en de knoflook. Al met al had ik deze makkelijke curry binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten

Curry voor 4 personen:

 • 250 gram jasmijnrijst
 • 400 gram gesneden nasi-groenten (of bami-groenten)
  • met daarin 1 rode peper
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels rode curry kruidenpasta
 • 1 theelepel sambal
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel rijstazijn
 • zout naar smaak
 • 100 gram cashew noten

Makkelijke curry met nasi-groenten recept

Wil je deze curry maken? In deze video zie je hoe alles moet. Onder de video lees alles stap voor stap nog eens na.

Curry met nasi-groenten maken

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je deze makkelijke curry:

 1. Rijst koken

  Kook 250 gram jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 10 minuten). Haal de rijst daarna van het vuur. Giet het water af en laat de rijst dan nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

 2. Rode peper en knoflook snijden

  Tegelijk met het koken van de rijst, kan je al beginnen met het maken van de curry. Eerst snij je 1 rode peper in kleine stukjes, je hoeft de zaadjes niet te verwijderen. Snij ook 2 teentjes knoflook in kleine stukjes. Zet de knoflook en de peper samen apart.

 3. Nasi-groenten bakken

  Zet een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is 400 gram gesneden nasi-groenten toe en bak het geheel vijf minuten.

 4. Knoflook en rode peper bakken

  Daarna doe je de knoflook en de rode peper erbij. Bak die één minuut mee.

 5. Curry pasta, gemberpoeder en sambal toevoegen

  Voeg dan 3 eetlepels rode curry pasta, 2 theelepels gemberpoeder en 1 theelepel sambal toe en bak het geheel nog twee minuten.

 6. Kokosmelk erbij

  Voeg dan 400 milliliter kokosmelk toe. Roer het geheel even door elkaar en breng het weer aan de kook. Laat de curry dan nog tien minuten zachtjes koken. Roer de curry af en toe door.

 7. Op smaak maken

  Haal dan de pan van het vuur. Breng de curry tot slot op smaak met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en wat zout.

 8. Serveren met cashewnoten

  Maak de rijst vlak voor het serveren nog even los met een vork. Verdeel de rijst en de curry over kommetjes of diepe borden en verdeel er dan 100 gram cashewnoten overheen.

Makkelijke curry met nasi-groenten recept jan 2020 800x800
Makkelijke curry met nasi-groenten

Meer curry recepten

Vind je deze makkelijke curry met nasi-groenten lekker? Dan heb ik goed nieuws voor je, want op Eetman staan nog meer lekkere vegetarische curry’s. Je vindt ze op de pagina met alle hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen