5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Zelfgemaakte eiersalade op brood

Trek in een lekker broodje met zelfgemaakte eiersalade? Met dit recept is dat heel makkelijk. Ik heb in mijn leven dus al oneindig veel boterhammen met eiersalade gemaakt.

Naar het recept

Door een klein foutje met de inkopen hadden we hier in huis ineens 3 dozen met eieren staan. Gelukkig heb ik daar een eenvoudige oplossing voor: zelfgemaakte eiersalade. Heerlijk op een broodje, of gewoon op een boterham.

Het is een heel simpel recept waarvan het koken van de eieren eigenlijk nog het langste duurt. Na 15 minuten is je eiersalade al klaar en kan je aan tafel. Het leuke is dat iedereen die ik ken het heerlijk vindt. Soms is koken wel heel makkelijk 😋.

Eieresalade met slasaus

Het geheim van het recept is dat ik een beetje vals speel door er slasaus bij te gebruiken. Eieren koken, beetje slasaus, peper er zout er door, eventueel wat verse kruiden, klaar! De slasaus haal ik gewoon uit een fles, maar zou je eventueel ook zelf kunnen maken.

Ik heb het recept niet zelf bedacht. Mijn moeder maakte al broodjes met zelfgemaakte eiersalade. Dus aan haar de eer. Ze was een meester van de simpele maaltijden. Wie weet deel ik ooit nog eens haar spaghetti met kerriesaus. Hoewel? Er moeten natuurlijk wel familiegeheimen over blijven!

Zelfgemaakte eiersalade op brood

5.0 van 1 stem
Course: Ontbijt en lunch, Recepten
Porties

1

porties
Totale tijd

15

minuten

Trek in een lekker broodje met zelfgemaakte eiersalade? Met dit recept is dat heel makkelijk. Ik heb ze dus ook al oneindig vaak gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 broodje of boterham

 • 1 ei

 • een paar eetlepels slasaus

 • zout

 • versgemalen zwarte peper

 • eventueel wat peterselie of bieslook

Recept

 • Kook de eieren hard
  Breng water met de eieren erin aan de kook. Laat ze daarna 7 minuten koken. Of gebruik een eierkoker, dat is nog makkelijker. Dompel de eieren in wat koud water en laat ze dan even afkoelen.
 • Eieren fijnprakken
  Pel de eieren daarna en doe ze in een diep bord. Prak de eieren met een vork wat kleiner.
 • Slasaus erbij
  Doe er eerst ongeveer één eetlepel slasaus per ei bij. Blijf dit met steeds een beetje slasaus herhalen tot het wat dunner wordt. Voeg zoveel slasaus toe als dat je lekker vindt. Hoe meer je er in doet, hoe zuurder het wordt. Proef dus tussendoor telkens een klein beetje, zodat je op tijd kan stoppen.

 • Zout en peper naar smaak

  Meng er dan naar smaak, zout en versgemalen zwarte peper doorheen.
 • Optioneel: bieslook en peterselie toevoegen
  Snij als je dat wilt nog wat verse peterselie en/of verse bieslook fijn. Meng ook die door de eiersalade.

Recept video

Opmerkingen

 • Serveer de zelfgemaakte eiersalade op het brood.
 • De eiersalade is natuurlijk ook heerlijk op toast.

Meer broodjes

Heeft je broodje met zelfgemaakte eiersalade goed gesmaakt? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere lekkere broodjes op eetman.nl! Kijk daarvoor ook eens op de pagina met vegetarische ontbijt en lunch recepten.

Zelfgemaakte eiersalade op brood mei 2021 800x800
Zelfgemaakte eiersalade op brood

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen