Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Zelfgemaakte eiersalade op brood

Door een klein foutje met de inkopen hadden we hier in huis ineens 3 dozen met eieren staan. Gelukkig heb ik daar een eenvoudige oplossing voor: zelfgemaakte eiersalade. Heerlijk op een broodje, of gewoon op een boterham.

Eiersalade kan je heel makkelijk zelf maken en dat heb ik dan ook al oneindig vaak gedaan. De grap van het recept is dat ik een beetje vals speel door er slasaus bij te gebruiken. Eieren koken, beetje slasaus, peper er zout er door, eventueel wat verse kruiden, klaar! De slasaus haal ik gewoon uit een fles, maar zou je eventueel ook zelf kunnen maken met dit recept van kooklesthuis.com

Ik heb het recept niet zelf bedacht. Mijn moeder maakte al broodjes met zelfgemaakte eiersalade. Dus aan haar de eer. Ze was een meester van de simpele maaltijden. Wie weet deel ik ooit nog eens haar spaghetti met kerriesaus. Hoewel? Er moeten natuurlijk wel familiegeheimen over blijven!

Ingrediënten

Per broodje eiersalade:

  • 1 broodje of boterham
  • 1 ei
  • een paar eetlepels slasaus
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • eventueel wat peterselie of bieslook
Loading...

Zelfgemaakte eiersalade op brood maken

Kook de eieren hard: water met de eieren er in aan de kook brengen en daarna 7 minuten laten koken.

Laat de eieren schrikken in wat koud water en dan even afkoelen. Pel de eieren daarna en doe ze in een diep bord. Prak de eieren met een vork wat kleiner.

Doe er ongeveer een eetlepel slasaus bij en prak de slasaus er doorheen, zodat de eieren nog wat kleiner worden en het goed mengt.

Blijf dit met steeds een beetje slasaus herhalen tot het wat dunner wordt, maar vooral totdat je het meest lekker vindt. Hoe meer slasaus je er namelijk in doet, hoe zuurder het wordt. Dus proef tussendoor telkens een klein beetje, zodat je op tijd kan stoppen.

Tot slot meng je er naar smaak, zout, versgemalen zwarte peper en eventueel wat kleingemaakte peterselie of bieslook door.

Serveer de zelfgemaakte eiersalade op het broodje.

Zelfgemaakte eiersalade op brood recept

Meer broodjes

Heeft je broodje met zelfgemaakte eiersalade gesmaakt? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere lekkere broodjes op eetman.nl! Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische ontbijt en lunch recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen