Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Zelfgemaakte eiersalade op brood

Trek in een lekker broodje met zelfgemaakte eiersalade? Met dit recept is dat heel makkelijk. Ik heb in mijn leven dus al oneindig veel boterhammen met eiersalade gemaakt.

Door een klein foutje met de inkopen hadden we hier in huis ineens 3 dozen met eieren staan. Gelukkig heb ik daar een eenvoudige oplossing voor: zelfgemaakte eiersalade. Heerlijk op een broodje, of gewoon op een boterham.

De grap van het recept is dat ik een beetje vals speel door er slasaus bij te gebruiken. Eieren koken, beetje slasaus, peper er zout er door, eventueel wat verse kruiden, klaar! De slasaus haal ik gewoon uit een fles, maar zou je eventueel ook zelf kunnen maken met dit recept van kooklesthuis.com

Ik heb het recept niet zelf bedacht. Mijn moeder maakte al broodjes met zelfgemaakte eiersalade. Dus aan haar de eer. Ze was een meester van de simpele maaltijden. Wie weet deel ik ooit nog eens haar spaghetti met kerriesaus. Hoewel? Er moeten natuurlijk wel familiegeheimen over blijven!

Ingrediënten

Per broodje eiersalade:

  • 1 broodje of boterham
  • 1 ei
  • een paar eetlepels slasaus
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • eventueel wat peterselie of bieslook
Loading...

Zelfgemaakte eiersalade recept

In deze film zie je hoe makkelijk je zelf eiersalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Zelfgemaakte eiersalade op brood maken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je zelf eiersalade op brood:

  1. Kook de eieren hard

    Breng water met de eieren erin aan de kook. Laat ze daarna 7 minuten koken. Of gebruik een eierkoker, dat is nog makkelijker. Dompel de eieren in wat koud water en laat ze dan even afkoelen.

  2. Eieren fijnprakken

    Pel de eieren daarna en doe ze in een diep bord. Prak de eieren met een vork wat kleiner.

  3. Slasaus erbij

    Doe er eerst ongeveer één eetlepel slasaus per ei bij. Blijf dit met steeds een beetje slasaus herhalen tot het wat dunner wordt. Voeg zoveel slasaus toe als dat je lekker vindt. Hoe meer je er in doet, hoe zuurder het wordt. Proef dus tussendoor telkens een klein beetje, zodat je op tijd kan stoppen.

  4. Zout en peper naar smaak

    Meng er dan naar smaak, zout en versgemalen zwarte peper doorheen.

  5. Optioneel: bieslook en peterselie toevoegen

    Snij als je dat wilt nog wat verse peterselie en/of verse bieslook fijn. Meng ook die door de eiersalade.

Serveer de zelfgemaakte eiersalade op het brood.

Zelfgemaakte eiersalade recept
Zelfgemaakte eiersalade

Meer broodjes

Heeft je broodje met zelfgemaakte eiersalade goed gesmaakt? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere lekkere broodjes op eetman.nl! Kijk daarvoor ook eens op de pagina met vegetarische ontbijt en lunch recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen