Home » Recepten » Hoofdgerechten » Budget bloemkool ovenschotel met paprika en aardappel

Hou je van bloemkool? Maak dan deze budget bloemkool ovenschotel met paprika en aardappel. Die is lekker en heel betaalbaar.

Af en toe doe ik extra mijn best om iets te koken dat makkelijk en niet al te duur is, zodat iedereen het vaak kan koken. Dit één van die gerechten. De ingrediënten kostten me ongeveer €7,00. Een prima prijs voor vier personen.

Met de smaak zit het wel goed. Zeker door de lekkere room, ei, kerrie en kaas die erin gaan. Het is een beetje een mix van andere recepten, maar lijkt nog het meest op een recept van lekkertafelen.nl. De mix van ingrediënten maakt het lekker en net wat anders dan bloemkool alleen.

Alleen voor bloemkoolfans?

Mijn vriendin haat bloemkool. Ik vind het heerlijk. Met deze bloemkool ovenschotel was ik benieuwd of ze het zo wel lekker vindt. Wat denk je dat het resultaat was? Mijn zoons en ik vonden het heerlijk. Zij vond het ‘redelijk’. Ik noem het een succes, maar toch: dit is een heerlijk recept, maar nog steeds niet voor bloemkool haters 😂.

Ingrediënten

Ovenschotel voor 4 personen:

 • 1 bloemkool
 • 1 rode paprika
 • 400 gram vastkokende aardappelen
 • 2 groentebouillon blokjes
 • 200 gram jong belegen kaas
 • 200 milliliter kookroom
 • 1 ui
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • zout en peper

Budget bloemkool ovenschotel met paprika

In deze video zie je hoe je dit bloemkoolgerecht maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Budget bloemkool ovenschotel maken

Benodigde tijd: 1 uur

Zo maak je deze bloemkool ovenschotel:

 1. Aardappelen en bloemkool snijden

  Snij 1 bloemkool in roosjes, of eventueel nog wat kleiner als die te groot zijn. Schil 400 gram aardappelen en snij ze in plakjes.

 2. Aardappelen en bloemkool koken

  Kook de aardappelen 15 minuten samen met één van de groentebouillon blokjes. Kook tegelijk in een andere pan de bloemkool 10 minuten samen met het andere bouillonblokje. Giet de bloemkool en de aardappelen na het koken af.

 3. Paprika, ui en kaas klaarzetten

  Haal, tijdens het koken van de aardappelen, de zaadlijsten uit 1 rode paprika en snij hem in halve reepjes. Snij de 1 ui in kwart ringen. Rasp 200 gram kaas.

 4. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor naar 175 graden.

 5. Bak de ui en de paprika

  Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak daarin de ui en de paprika 5 minuten, tot ze zacht en wat zoeter worden.

 6. Knoflook en kerrie toevoegen

  Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg die samen met 1 eetlepel kerrie toe. Laat het geheel nog 1 minuut bakken. Haal dan de pan van het vuur.

 7. Eieren, room, zout en peper erbij

  Meng 3 eieren met 200 milliliter room. Doe er ook een beetje zout en peper doorheen.. Klop dan de eieren met room los. Giet het mengsel bij de pan met ui, knoflook en paprika. Schep het dan door elkaar.

 8. Ovenschaal vullen

  Vet een ovenschaal in. Leg er een laag aardappelen in. Verdeel er de helft van de geraspte kaas over. Verdeel de bloemkool er over. Giet dan het mengsel van room, ei en paprika er overheen. Verdeel tenslotte ook de rest van de geraspte kaas er overheen.

 9. 20 minuten in de oven

  Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas bruin begint te worden.

Budget bloemkool ovenschotel met paprika en aardappel apr 2021 800x800
Budget bloemkool ovenschotel met paprika en aardappel

Meer lekkere recepten

Vind je de Budget bloemkool ovenschotel met paprika lekker? Je vindt nog veel meer lekkere vegetarische recepten op de pagina met alle hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen