Budget bloemkool ovenschotel met paprika en aardappel

Mijn vriendin haat bloemkool. Ik vind het heerlijk. Met deze ‘Budget bloemkool ovenschotel met paprika’ wilde ik eens kijken of ik bloemkool zo kan maken dat zij het ook lekker vindt. Of dat gelukt is? Dat lees je hieronder.

Ook wil ik af en toe iets maken dat makkelijk en niet al te duur is, zodat iedereen het vaak kan koken. Het kostte uiteindelijk ongeveer €5,50. Een prima prijs voor vier personen.

Het recept hier onder is een beetje een mix van andere recepten, maar lijkt nog het meest op een recept van lekkertafelen.nl. De andere ingrediënten maken het extra lekker en net wat anders dan bloemkool alleen.

Maar dan het resultaat. Mijn zoons en ik vonden het heerlijk. Mijn vriendin … die vond het redelijk en … dat is eigenlijk een heel goed resultaat! Kortom een heerlijk recept, maar toch eigenlijk niet voor bloemkool haters.

Budget bloemkool ovenschotel met paprika recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Budget bloemkool ovenschotel met paprika bereiden

Snij de bloemkool in roosjes, of eventueel nog wat kleiner als die te groot zijn. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.

Kook de aardappelen 15 minuten samen met een van de groentebouillon blokjes. Kook ook de bloemkool 10 minuten samen met een van de groentebouillon blokjes. Giet de bloemkool en de aardappelen af.

Haal, tijdens het koken van de aardappelen, de zaadlijsten uit de paprika en snij hem in halve reepjes. Snij de ui in kwart ringen. Rasp de kaas.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verhit wat boter in een pan en bak daarin de ui en de paprika een minuut of 5, tot ze zacht en wat zoeter beginnen te worden.

Pers de knoflook uit en voeg die samen met de kerrie toe. Laat het geheel nog een minuut bakken. Haal dan de pan van het vuur.

Meng de eieren met de room. Voeg het ui, knoflook en paprika mengsel toe. Doe er ook een beetje zout en peper doorheen. Roer het geheel goed.

Vet een ovenschaal in. Leg er een laag aardappelen in. Verdeel er de helft van de geraspte kaas over. Verdeel de bloemkool er over.

Giet het mengsel van room, ei en paprika er overheen. Verdeel daarna ook de rest van de geraspte kaas er overheen.

Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, tot de kaas bruin begint te worden.

Meer lekkere recepten

Vond je de Budget bloemkool ovenschotel met paprika lekker? Je vind nog veel meer lekkere vegetarische recepten op de pagina met hoofdgerechten.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*