Home » Recepten » Snacks en gebak » Vanille muffins

Ik zocht pas naar iets leuks om als traktatie voor mijn collega’s te bakken. Het mocht niet al teveel werk zijn, maar het moest er wel feestelijk uitzien. Je snapt het al: daarvoor zijn deze vanille muffins ideaal. Ze zijn zo gemaakt en erg lekker.

Het is een recept dat ik vond op zoetrecepten.nl. Het is een basisrecept waar je lekker zelf mee kan gaan variëren. Chocola of rozijnen erin of zo. Maar dat hoeft allemaal natuurlijk niet. Zonder dat alles zijn het gewoon extra mooie vanille cakejes.

Cupcake of muffin vormpjes

Voor de muffins kan je van die papieren vormpjes gebruiken. Helaas zijn ze meestal een beetje slapjes en storten ze al in door het gewicht van het beslag. Beter zet je de papieren vormpjes in een aluminium of siliconen vorm. Dan gaat het zeker goed en kan je ze ook makkelijk uit de vorm halen.

Ingrediënten

Voor 12 muffins:

 • 300 gram bloem
 • 8 gram bakpoeder (0,5 zakje)
 • 100 gram suiker
 • 100 milliliter zonnebloemolie (90 gram)
 • 150 milliliter melk
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 2 eieren
 • 1 mespuntje zout

Ook nodig:

 • 12 papieren cupcake vormpjes
 • siliconen vorm voor 12 cupcakes

Vanille muffins recept

In deze film zie je hoe makkelijk je de muffins maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Vanille muffins maken

Benodigde tijd: 35 minuten

Zo maak je deze vanille muffins:

 1. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor naar 175 graden.

 2. Bloem, suiker, bakpoeder en zout mengen

  Zeef 300 gram bloem boven een mengkom. Voeg 100 gram suiker, 8 gram bakpoeder en 1 mespuntje zout toe. Meng alles door elkaar.

 3. Eieren loskloppen

  Doe 2 eieren in een andere kom. Maak ze even los met een mixer.

 4. Melk, vanille aroma en zonnebloemolie erbij

  Voeg 150 milliliter melk, 1 theelepel vanille aroma en 90 gram zonnebloemolie toe aan de eieren. Klop alles nog een keer door elkaar.

 5. Alles mengen

  Voeg het eiermengsel bij de droge ingrediënten. Mix alle ingrediënten nu kort door elkaar.

 6. Vormpjes vullen

  Zet 12 papieren vormpjes in een stevigere (siliconen) cupcake vorm. Verdeel het deeg nu over de twaalf vormpjes, zodat ze allemaal even vol zitten.

 7. 22 minuten bakken

  Bak de muffins tenslotte in ongeveer 25 minuten op 175 graden. Prik er daarna even met een saté prikker in. Als die er droog uit komt, dan is de muffin klaar. Zijn ze nog wat te bleek, zet ze dan nog een paar minuutjes langer in de oven.

Laat de muffins een half uurtje afkoelen voor je ze eet.

Vanille muffins recept apr 2021 800x800
Vanille muffins

Meer recepten

Vind je deze muffins lekker? Dan zoek je vast nog meer leuke dingen om te bakken? Je vindt ze op de pagina met recepten voor snacks en gebak. Of kijk eens naar het recept voor espresso-chocolade cupcakes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen