Vanille muffins

Vanille muffins recept

Nog niet zo lang geleden zocht ik naar iets leuks om als traktatie te bakken. Het mocht niet al teveel werk zijn, maar het moest er wel feestelijk uitzien. Je snapt het al: het werden deze Vanille muffins. Zo gemaakt en erg lekker.

Het is een recept dat ik vond op zoeterecepten.nl. Toch moet je niet denken dat de Vanille muffins extreem zoet zijn. Dat is namelijk niet zo. Muffins zijn, in tegenstelling tot cupcakes, zelfs te eten als een soort ontbijt of lunch hapje. Zelf zou ik overigens niet zo snel muffins als ontbijt nemen. Ik ben dan toch meer van het grof volkoren, of van de muesli.

Naast deze Vanille muffins maakte in ook een flink aantal chocolade muffins. En ja, ook dat recept komt natuurlijk nog op Eetman.nl. Samen zagen de twee kleuren muffins er hartstikke leuk uit. Collega’s blij. Ik blij!

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 12 muffins:

  • 300 gram bloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 100 ml zonnebloem olie (90 gram)
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout

Vanille muffins maken

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de suiker, het bakpoeder en het zout toe. Meng het door elkaar.

Doe de eieren in een andere kom en klop ze even los met een garde. Meng daarna ook de melk, het vanille aroma en de zonnebloem olie er doorheen.

Voeg het eiermengsel bij het de droge ingrediënten. Meng alle ingrediënten nu kort door elkaar.

Verdeel het deeg nu over twaalf vormpjes. Bak ze dan in ongeveer 22 minuten. Prik er eventueel even met een saté prikker in. Als die er droog uit komt, dan is de Vanille muffin klaar.

Vanille muffins recept

Meer recepten

Vond je de vanille muffin lekker? Zoek je nog meer leuke dingen om te bakken? Je vindt ze op de pagina met recepten voor snacks en gebak. Of kijk eens naar het recept voor Chocolade muffins met stukjes chocolade.

Comments (1)

Dit ziet er zo geweldig uit dat het recept heel gemakkelijk is en niet kan wachten om het zelf te maken.

Leave a comment