Espresso-chocolade cupcakes

Espresso-chocolade cupcakes recept 1

Koffie en chocolade passen qua smaak heel erg goed bij elkaar. Probeer het maar eens. Pak een stuk pure chocolade, neem er een hap van en spoel die weg met een slok espresso. Heerlijk! Reden te meer om cupcakes te maken en daarin zowel pure chocolade als espresso koffie te verwerken. Espresso-chocolade cupcakes dus. Hier vind je het recept.

Wist je dat je cupcakes maken nauwelijks tijd kost? Je bent een minuut of tien bezig om het beslag te maken en vervolgens staan ze twintig minuten in de oven. Jammer dat ze dan nog moeten afkoelen eigenlijk. Ik maakte deze espresso cupcakes voor een lekkere brunch, maar cupcakes zijn ook een heerlijke traktatie voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Voor de cupcake vormpjes kan je van die papieren vormpjes gebruiken. Dan raad ik je wel aan om er twee in elkaar te laten zitten. Ze zijn meestal een beetje slapjes en storten al snel in door het beslag. Beter nog zet je de papieren vormpjes in een aluminium of siliconen vorm. Dan gaat het zeker goed en kan je ze ook makkelijk uit de vorm halen.

Ingrediënten

Voor 12 espresso-chocolade cupcakes:

 • 275 gram bloem
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 12 gram bakpoeder (4 theelepels )
 • 100 gram roomboter
 • 250 milliliter espresso
 • 1 ei
 • 150 gram pure chocolade

Kloppen moet worden met de mixer

Espresso-chocolade cupcakes recept

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je espresso-chocolade cupcakes:

 1. Verwarm de oven voor naar 200 graden. Intussen ga je de volgende stappen doen.

 2. Laat de roomboter in een pannetje smelten en haal het dan van het vuur. Maak de espresso en laat die afkoelen. Snij de pure chocolade in niet al te grote stukjes.

 3. Meng de bloem, het bakpoeder en de basterdsuiker in een grote kom.

 4. Doe het ei in een kom en klop het los. Voeg dan de afgekoelde espresso en de gesmolten roomboter toe. Meng deze ingrediënten door elkaar.

 5. Giet beetje bij beetje het koffiemengsel bij de kom met bloem, terwijl je het met de mixer mengt. Meng daarna ook de de stukjes chocolade door het beslag.

 6. Vul de cupcake vormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.

 7. Bak de espresso-chocolade cupcakes 20 minuten.

Espresso-chocolade cupcakes recept vierkant

Meer bak recepten

Vind je de Espresso-chocolade cupcakes lekker? Dan vind je vast de andere bak recepten op Eetman.nl ook lekker. Bijvoorbeeld de vanille muffins of de chocolade muffins met stukjes chocolade. Of een van de andere recepten van de pagina met alle snacks en gebak.

Espresso-chocolade cupcakes recept 2

Leave a comment