Koffie en chocola passen qua smaak heel erg goed bij elkaar. Probeer het maar eens. Pak een stuk pure chocolade, neem er een hap van en spoel die weg met een slok espresso. Heerlijk! Reden te meer om cupcakes te maken en daarin zowel pure chocolade als espresso koffie te verwerken. Espresso-chocolade cupcakes dus. Hier vind je het recept.
Naar het receptWist je dat je cupcakes maken nauwelijks tijd kost? Je bent een minuut of tien bezig om het beslag te maken en vervolgens staan ze twintig minuten in de oven. Jammer dat ze dan nog moeten afkoelen eigenlijk. Ik maakte deze espresso cupcakes voor een lekkere brunch, maar cupcakes zijn ook een heerlijke traktatie voor bijvoorbeeld een verjaardag.
Cupcake vormpjes
Voor de cupcake vormpjes kan je van die papieren vormpjes gebruiken. Dan raad ik je wel aan om er twee in elkaar te laten zitten. Ze zijn meestal een beetje slapjes en storten al snel in door het beslag. Beter nog zet je de papieren vormpjes in een aluminium of siliconen vorm. Dan gaat het zeker goed en kan je ze ook makkelijk uit de vorm halen.
Meer bak recepten
Vind je de Espresso-chocolade cupcakes lekker? Dan vind je vast de andere bakrecepten op Eetman.nl ook lekker. Bijvoorbeeld de vanille cupcakes of de chocolade muffins met stukjes chocolade. Of een van de andere recepten van de pagina met alle snacks en gebak.