Dit is het recept voor mijn favoriete spinazie champignon quiche. Hij is extra lekker omdat er van die heerlijke pijnboompitten op zitten. Met dit recept maak je hem eenvoudig zelf.
Naar het receptMijn oudste zoon is dol op spinazie. Toen ik hem pas vroeg wat voor soort quiche hij wilde eten zei hij: een quiche met spinazie. Geen probleem, want deze spinazie champignon quiche vind ik zelf ook heel lekker.
Dit recept vond ik toen ik zocht naar een quiche met spinazie en champignon. Het komt van Küchenzuckerschecke.de, waar het mij opviel omdat er zulke lekkere pijnboompitten op zitten. De champignons, de spinazie en de pijnboompitten zijn een hele lekkere combinatie. De paragraaf heb ik door verse bladspinazie vervangen. Dat is veel lekkerder als je het mij vraagt.
Spinazie
Met spinazie heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Eigenlijk heeft spinazie een lekkere en herkenbare smaak, dus dat is prima. Ook word je er razend sterk van. Tenminste, dat dacht ik vroeger als ik naar Popeye keek.
Helaas maakte mijn moeder vroeger net wat te vaak ‘spinazie a la crème’ uit een diepvriespakje. Op een gegeven moment was dat mijn minst favoriete gerecht geworden. Gelukkig kwam dat later weer goed. Dat is maar beter ook, want spinazie is een superfood avant-la-lettre en supergezond.
Meer recepten
Vind je het spinazie champignon quiche recept leuk? Kijk dan op de pagina met vegetarische hoofdgerechten voor nog meer lekkere quiche recepten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.