Pasta met champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus recept 1

Wil je een lekker smakelijk pastagerecht? Dan zit je goed met deze pasta met champignonroomsaus. Zelf maken was nog nooit zo makkelijk.

Net terug van een ski huttentocht in de Dolomieten in Italië had ik natuurlijk zin om ook zelf weer eens een lekker pastagerecht te koken. Toevallig had ik die dag ook nog een flink aantal andere klusjes te doen. Daardoor was er eigenlijk nauwelijks tijd was om te koken. Deze pasta met champignonroomsaus was een uitkomst. Je hoeft er niet heel veel ingrediënten voor te snijden. Het koken zelf duurt ongeveer een kwartier.

De champignonroomsaus vond Ik op simply-delicious-food. Als pasta koos ik voor volkoren fusilli. Dat is van die wokkelvormige pasta, waar de champignonsaus lekker goed aan blijft plakken. En volkorenpasta leek me wat gezonder dan normale pasta.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 15 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram champignons
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter room
  • 250 milliliter volle melk
  • 3 theelepels maizena
  • 1 of 2 eetlepels citroensap naar smaak
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 400 gram volkorenpasta

Pasta met champignonroomsaus recept

Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Ris dan de blaadjes van de tijm af en snij ze fijn. De champignons en de tijm zet je samen apart.

Meng de melk en de maizena goed door elkaar. Snij de peterselie fijn.

Breng een grote pan met water aan de kook. Kook daarin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ongeveer 11 minuten.

Verhit de roomboter een de olijfolie samen in een flinke pan. Als alles heet is dan voeg je de champignons en de tijm toe. Voeg ook alvast een beetje zout en wat versgemalen zwarte peper toe.

Laat de champignons bakken tot ze goudbruin zijn. Daarna pers je de knoflook uit. Laat de knoflook heel kort meebakken tot de geuren vrij komen.

Voeg dan de room en de melk met maizena toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het op laag vuur 5 tot 10 minuten doorkoken, tot de saus dikker begint te worden.

Voeg dan de peterselie toe. Breng tot slot de champignonroomsaus op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.

Als de pasta ook klaar is, dan giet je het water af. Schep tenslotte de pasta door de champignonroomsaus.

Pasta met champignonroomsaus recept 2

Meer recepten

Vind je de pasta met champignonroomsaus lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere pastagerechten. Kijk in dat geval ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Leave a comment