Wil je een lekker smakelijk pastagerecht? Dan zit je goed met deze pasta met champignonroomsaus. Zelf maken was nog nooit zo makkelijk.

Net terug van een ski huttentocht in de Dolomieten in Italië had ik natuurlijk zin om ook zelf weer eens een lekker pastagerecht te koken. Toevallig had ik die dag ook nog een flink aantal andere klusjes te doen. Daardoor was er eigenlijk nauwelijks tijd was om te koken. Deze pasta met champignonroomsaus was een uitkomst. Je hoeft er niet heel veel ingrediënten voor te snijden. Het koken zelf duurt ongeveer een kwartier.

De champignonroomsaus vond Ik op simply-delicious-food. Als pasta koos ik voor volkoren fusilli. Dat is van die wokkelvormige pasta, waar de champignonsaus lekker goed aan blijft plakken. En volkorenpasta leek me wat gezonder dan normale pasta.

Ingrediënten

Pasta voor 4 personen:

  • 15 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram champignons
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter room
  • 250 milliliter volle melk
  • 3 theelepels maizena
  • 0,5 citroen (voor 1 of 2 eetlepels citroensap)
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 handje verse peterselie
  • 400 gram volkorenpasta

Pasta met champignonroomsaus recept

Benodigde tijd: 35 minuten.

Zo maak je dit pastagerecht:

  1. Champignons en tijm

    Borstel de champignons schoon en snij een klein stukje van de steel af. Snij ze dan in vieren. Ris dan de blaadjes van de tijm af en snij ze fijn. De champignons en de tijm zet je samen apart.

  2. Melk en maizena

    Meng de melk en de maizena goed door elkaar.

  3. Peterselie

    Snij de peterselie fijn en zet deze dan ook apart.

  4. Pasta

    Breng een grote pan met water aan de kook. Kook daarin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ongeveer 11 minuten. Als de pasta klaar is, dan giet je het water af.

  5. Champignons bakken

    Verhit intussen de roomboter en de olijfolie samen in een flinke pan. Als alles heet is dan voeg je de champignons en de tijm toe. Voeg ook alvast een beetje zout en wat versgemalen zwarte peper toe. Laat de champignons bakken tot ze zacht zijn en verkleuren.

  6. Knoflook

    Daarna pers je de knoflook uit. Laat de knoflook één minuut meebakken tot de geuren vrij komen.

  7. Room, melk en aspergetips

    Voeg dan de room en de melk met maizena toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het circa 10 minuten doorkoken, tot de saus wat dikker is.

  8. Op smaak maken

    Voeg dan de peterselie toe. Breng tot slot de champignonroomsaus op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.

  9. Pasta toevoegen

    Schep tenslotte de pasta door de champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus recept 2

Meer recepten

Vind je de pasta met champignonroomsaus lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere pastagerechten. Kijk in dat geval ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen