Dit is het recept voor een heerlijke beetje Chinese tomatensoep. De ei soep met tomaat ziet er bijzonder mooi uit door het ei dat je, terwijl de soep kookt, in de bouillon giet.
Naar het receptDe soep is niet alleen mooi, maar ook gewoon heel lekker. Of zoals ze thuis zeiden: “Wat een heerlijke soep, het lijkt alsof ik in het buitenland zit”. Dat is niet zo raar want dit soort soep wordt vaak in China gemaakt. Dit recept is er een variant op.
Een van de fijne dingen aan de ei soep is dat er weinig ingrediënten om te snijden zijn. Sterker nog: een paar tomaten en aan salade-ui. Zo staat de soep lekker snel op tafel.
Egg drop soup
De Engelse naam van dit soort soep is eigenlijk veel leuker: egg drop soep. Letterlijk “vallend ei soep”. De naam komt van het losgeklopte ei, dat je aan het einde in de soep giet. Door tegelijk te roeren ontstaan die mooie reepjes gestold ei. Het levert een leuk effect op en nog belangrijker: een lekkere soep.
Er is eigenlijk geen goede vertaling voor egg drop soup naar het Nederlands. Vallend ei soep, ei-reepjes soep, eierbloem soep? Ik hou het maar op ei soep. Maak je geen zorgen dat het moeilijk te maken is. Het omgekeerde is waar, het is een makkie.
Wat is lichte sojasaus?
Een van de ingrediënten in deze soep is lichte sojasaus. Dat is dus anders dan de normale donkere sojasaus die je meestal koopt. Lichte sojasaus is heeft een iets zoutachtige smaak. Kan je het niet vinden in de winkel, gebruik dan eventueel donkere. Proef de soep aan het einde en voeg zout naar smaak toe.
Meer recepten
Vind je deze ei-soep met tomaat lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere vegetarische recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle soep recepten.