Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Wentelteefjes recept

Brood, eieren, melk, suiker, kaneel en dit wentelteefjes recept. Meer heb je niet nodig om een heerlijke warme lunch te maken. Het is zo makkelijk dat ze binnen een kwartier op tafel staan.

Heb je brood, eieren en melk in huis? Dan kan je natuurlijk een omelet bakken en die met een glaasje melk er bij gaan eten. Maar dat is toch zeker erg saai! Met de kaneel en suiker die je vast ook wel hebt kan je er ook heerlijke wentelteefjes mee bakken.

Wentelteefjes maken is extreem makkelijk. Als je een ei kan bakken, dan kan je dit ook. Kijk maar hoe kort het recept hieronder is. Toen ik nog studeerde, bakte ik daarom vaak wentelteefjes. Elke smoes om even niet te studeren was dan welkom. Wat is er dan beter dan even wat lekker eten te gaan maken?

Wit of bruin brood?

Sommige mensen vinden dat je wentelteefjes alleen met witbrood hoort te maken. Mij maakt het niets uit. Met bruin brood worden ze net zo lekker. Met bruin brood kan ik mezelf mooi wijs maken dat het een gezond wentelteefje is geworden. Haha “ignorance is bliss” 😉.

Geen oud brood in huis?

Heb je per ongeluk geen oud brood. Dat is geen probleem dat probleem los je makkelijk op. Doe de boterhammen één minuut in de broodtoaster. Laat ze daarna even afkoelen en ze zijn alweer droog genoeg om het beslag goed op te nemen. Of leg ze twee uur van tevoren buiten de broodzak op het aanrecht, dan drogen ze voldoende uit.

Ingrediënten

Voor 3 wentelteefjes (1 persoon):

 • 3 oude boterhammen
 • 1 ei
 • 150 milliliter melk
 • 0,5 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel suiker
 • roomboter om in te bakken
 • extra suiker voor op de wentelteefjes

Wentelteefjes recept

In deze video zie je hoe je wentelteefjes maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Wentelteefjes maken

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je wentelteefjes:

 1. Klop ei, melk, suiker en kaneel los

  Doe het ei, de melk, de suiker en het kaneel in een kom. Klop dan het ei los met een garde.

 2. Week het brood

  Leg een van de boterhammen in het beslag tot het brood doorweekt is met het beslag.

 3. Bak het brood

  Zet een bakpan op middelhoog vuur en smelt daar een klontje roomboter in. Doe daar dan met een spatel de boterham in. Keer hem af en toe voorzichtig met de spatel. Als hij aan beide kanten bruin is, dan is het wentelteefje klaar.

 4. Suiker erop

  Strooi wat extra suiker op de wentelteefjes en serveer ze meteen warm. Eet smakelijk!

Wentelteefjes recept feb 800x800
Wentelteefjes

Meer recepten

Heb je de wentelteefjes gebakken? Vind je ze lekker? Ik hoop het! Op Eetman kan je nog veel meer lekkere ontbijt en lunch recepten vinden. Kijk daarvoor op deze pagina.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen