Home » Recepten » Snacks en gebak » Chocolade muffins met stukjes chocolade

Deze Chocolade muffins met stukjes chocolade trakteerde ik een tijdje terug voor mijn collega’s. Dat is ook precies wat muffins zijn: een lekkere traktatie, waarvan je er makkelijk heel veel kan maken.

In dit geval had ik er overigens 24 gemaakt, samen met 24 vanille muffins. Je snapt het al: het was uiteindelijk daardoor toch een flinke klus geworden. Zeker als je het opruimen van de ravage in de keuken mee telt. Het is niet anders, voor je collega’s moet je wat over hebben.

Muffinvormpjes in een muffinvorm?

Mijn eerste poging om deze Chocolade muffins te maken was geen succes. Dat was mijn eigen schuld. Ik dacht dat die papieren muffin vormpjes wel stevig genoeg zouden zijn om ze in te bakken. Niet dus! Ze stortten al in, zodra ik het deeg erin deed. Twee vormpjes over elkaar ging al wat beter, maar was toch nog niet echt handig.

Uiteindelijk stond ik dus toch weer bij de Action om voor 3 euro een siliconen vorm te kopen. Daar doe ik tegenwoordig de papieren vormpjes in. Zo blijft het allemaal stevig en heb ik toch van die mooie papiertjes om de muffins. Het enige nadeel is dat mijn keukenkastje weer een stukje krapper is geworden.

P.s. Het originele recept voor de Chocolade muffins met stukjes chocolade vond ik op mijnreceptenboek.nl dus daar moet je zeker ook gaan kijken. Ik heb het niet veel aangepast.

Ingrediënten

Voor 12 muffins:

  • 225 gram bloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • mespuntje zout
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 225 milliliter volle melk
  • 75 gram roomboter

Ook nodig:

  • 12 papieren vormpjes EN
  • vaste muffinvorm voor 12 muffins
Loading...

Chocolade muffins met stukjes chocolade bakken

In deze film zie je hoe makkelijk je deze chocolade muffins met stukjes pure chocolade bakt. In de paragraaf na de film lees je het hele recept stap voor stap.

Chocolade muffins met stukjes chocolade maken

Benodigde tijd: 45 minuten.

Zo maak je deze chocolade muffins:

  1. Roomboter smelten

    Zet 75 gram roomboter in een pannetje op heel laag vuur. Laat de boter langzaam smelten. Zet het vuur dan uit.

  2. Vormpjes klaarzetten

    Zet de vaste muffinvorm alvast op de bakplaat. Doe ook alvast 12 papieren muffinvormpjes in de vaste muffinvorm.

  3. Chocolade klein maken

    Snij intussen 100 gram chocolade met een scherp koksmes in kleine stukjes.

  4. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 200 graden.

  5. Bloem, bakpoeder, basterdsuiker, cacao en zout

    Zeef 225 gram bloem en 0,5 zakje bakpoeder boven een kom. Voeg ook 125 gram donkere basterdsuiker, 4 eetlepels cacaopoeder en een mespuntje zout toe.

  6. Meng 4/5 van de chocolade erdoor

    Schep 80 gram van de chocoladestukjes erdoor en maak in het midden een kuil.

  7. Ei, melk en roomboter mengen

    Roer in een andere kom 1 ei met een vork los. Roer 225 milliliter volle melk en de gesmolten roomboter erdoor.

  8. Eimengsel door het bloemmengsel roeren

    Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

  9. Muffinvormpjes vullen

    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de rest van de chocolade erover.

  10. 24 minuten bakken

    Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de muffins op 200 graden in circa 24 minuten gaar. Laat ze dan even afkoelen.

Chocolade muffins met stukjes chocolade jan 2022 vierkant
Chocolade muffins met stukjes chocolade

Meer recepten

Vind je de Chocolade muffins met stukjes chocolade lekker? Zoek je nog meer leuke dingen om te bakken? Je vindt ze op de pagina met recepten voor snacks en gebak.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen