Deze Chocolade muffins met stukjes chocolade trakteerde ik een tijdje terug voor mijn collega’s. Dat is ook precies wat muffins zijn: een lekkere traktatie, waarvan je er makkelijk heel veel kan maken.

In dit geval had ik er overigens 24 gemaakt, samen met 24 vanille muffins. Je snapt het al: het was uiteindelijk daardoor toch een flinke klus geworden. Zeker als je het opruimen van de ravage in de keuken mee telt. Het is niet anders, voor je collega’s moet je wat over hebben.

Poging één om de Chocolade muffins te maken was geen succes. Dat was mijn eigen schuld. Ik dacht dat alleen van die papieren muffin vormpjes wel goed genoeg zouden zijn om ze in te bakken. Niet dus! Ze stortten compleet in, zodra ik het deeg er in deed. Twee vormpjes over elkaar ging al wat beter, maar was toch nog niet echt handig. Uiteindelijk stond ik dus toch weer bij de Action om voor 3 euro een siliconen vorm te kopen. Dan kunnen daar de papieren vormpjes weer in en dan blijft het stevig. Het enige nadeel is dat mijn keukenkastjes weer een stukje krapper zijn geworden.

P.s. Het originele recept voor de Chocolade muffins met stukjes chocolade vond ik op mijnreceptenboek.nl dus daar moet je zeker ook gaan kijken. Ik heb het nauwelijks aangepast.

Ingrediënten

Voor 12 muffins:

  • 225 gram bloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • mespuntje zout
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 ei
  • 225 milliliter melk
  • 75 gram roomboter
  • 12 papieren vormpjes
  • muffinvorm voor 12 muffins

Chocolade muffins met stukjes chocolade bakken

Zet de roomboter in een pannetje op heellaag vuur en laat hem langzaam smelten.

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm.

Snij (of rasp) de chocolade in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespuntje zout boven een kom.

Schep 80 gram van de chocoladestukjes er door en maak in het midden een kuiltje.

Roer in een kom het ei met een vork los. Roer de melk en de gesmolten roomboter erdoor.

Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van de chocolade erover.

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 24 minuten gaar.

Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Chocolade muffins met stukjes chocolade recept

Meer recepten

Vond je de Chocolade muffins met stukjes chocolade lekker? Zoek je nog meer leuke dingen om te bakken? Je vindt ze op de pagina met recepten voor snacks en gebak.

(Visited 31 times, 1 visits today)